Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2016 Perşembe

Sungurlulu İşadamlarından Rektörümüze Ziyaret

Sungurlulu işadamları Haydar Ali Öztaş, Nazım Bekmezci, Zeki Öztekin, Halil Baklan, Serhat Külük ile Sungurlu TSO Başkanı Alaattin Akel ve Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karadereli, Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.

2017 yılında Sungurlu MYO Kampüsüne yapılacak olan Kongre Merkezine ilişkin görüşmenin gerçekleştiği ziyarette Sungurlulu işadamları, Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi adına başta Sungurlu MYO’ya olmak üzere her türlü çalışmaya katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek Sungurlu MYO Kampüsüne yapılacak olan Kongre Merkezi için de gerekli desteği vereceklerini açıkladılar. 

Hitit Üniversitesi’nin gelişmesinin Çorum’un gelişmesine çok büyük ivme kazandırdığına inandıklarını da vurgulayan heyet, bu kapsamda Üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmaları çok önemsediklerini ifade ederek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.

Üniversitemizin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleri ile hep birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Hitit Üniversitesi’nin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu şehre, bölgesine ve ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalar yapmaya önem verdiğinin altını çizdi.

Toplam kapalı alanı 10279 m² olan Sungurlu MYO Kampüsünün şuan itibariyle %63’lük kısmının tamamlandığı ve bu süreç zarfında Sungurlu’nun çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilk etap proje kapsamında 23 adet akademik personel ofisi, 4 adet 50 kişilik, 11 adet 80 kişilik derslik, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, yemekhane, kantin, ısı ve enerji merkezi binaları, açık-kapalı otoparklar, giriş kapıları ve kampüs altyapısı bulunduğunu ifade etti. İlerleyen zamanlarda ihalesi yapılarak Sungurlulu hayırsever işadamlarının destekleriyle toplam kapalı alanı 1480 m² olan ve bünyesinde 451 kişilik konferans salonu, 260 m2’lik fuaye ve 210 m2 alana sahip teknik oda barındıran Kongre Merkezinin de 2017 yılında Sungurlu MYO Kampüsüne yapılacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu konudaki desteklerinden dolayı Sungurlulu işadamlarına teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube