Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2016 Cuma

Rektörümüze Nezaket Ziyareti

AK Parti Çorum Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve İl Başkan Vekili Eyüp Arslan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Üniversitede yapılması planlanan projelere dair fikir alışverişinde bulunulan ziyarette AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın  2. kez göreve gelişinin 2.yılının dolduğunu, görevinden bugüne kadar gelinen noktada  Üniversitemizin nitel, nicel ve fiziki alanlar başta olmak üzere, her alanda gelişimini hızla sürdürdüğünü ifade ederek bu başarısının takdire şayan olduğunu söyledi.

Bugün gelinen noktada, Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın göreve gelmeden önce Üniversitemizin kampüs alanının henüz yerinin dahi belli olmadığı, öğrenci sayısının 8 binlerde olduğu bir kurumun, şu anda öğrenci sayısının 18 binlere ulaştığını ve bu sayının görevinin bitiminde 25 bine ulaşacağına inandığını, aynı zamanda kampüs inşaat çalışmalarının yoğun ve hızlı bir şekilde devam ettiğini, birçok yapının bitmiş ve bitmekte olmasının çok büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Çorum Milletvekili Ceylan,  bu gelişim ve büyümenin bir rastlantı olmadığını, Rektörümüzün çalışmaları beraberinde sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerle hareket etmesi sonucunda ortak iş birliklerinin olumlu çıktıları olduğunu dile getirdi.

Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapılmasının da bir dünya üniversitesi olma yolunda ve uluslararasılaşma boyutu olarak düşünüldüğünde çok önemli unsur olduğunu ifade ederek  yakın zamanda gerçekleşen 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasının Çorum’da tarihinde ilk defa böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapılmasının hem Çorum’a hem de Üniversitemize büyük bir getiri sağladığını belirten Çorum Milletvekili Ceylan,  2017’de düzenlenecek olan Avrupa Futsal Şampiyonasının Çorum’da gerçekleştirilecek olmasının her anlamda ilimize  ve Üniversitemize çok büyük katma değer getireceğinden emin olduğunu söyleyerek  uluslararası müsabakalara uygun nitelikte yapımına devam edilen Üniversitemizin Spor Salonu’nun bitmesiyle 2017 Avrupa Futsal Şampiyonasının da burada gerçekleştirilecek olmasının da büyük bir gurur olacağını sözlerine ekledi.  

Aynı zamanda sağlık konusunda da Üniversitemizin çalışmaları sonucunda, Çorum’un bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini belirten Ceylan,  son 6 yılda Üniversitemizin şehirle içe içe giren, bütünleşmiş ve üniversite-sanayi iş birliğiyle kendinden emin adımlarla yoluna devam eden Hitit Üniversitesinin bu başarısında büyük emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. 

Üniversitemizin Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’dan öncesi ve sonrası olarak düşündüğünde, çok büyük bir mesafe kat ettiğini, bunu kurum içinde daha önceden ders veren biri olarak daha iyi analize edebildiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Rektörümüzün çok büyük emek ve çaba sarf ettiği aktif ve yoğun çalışmaları sonucunda gözle görülür bir şekilde Üniversitemizin gelişimine katkıda bulunmasında ötürü teşekkürlerini ileterek başarılarının devamını diledi.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizde yapılan çalışmalarla gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında bilgiler vererek Üniversitemizin tüm mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim kaydettiğinin altını çizdi. 

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize verdiği ve bundan sonrasında da artarak devam edeceğine inandığı desteklerinden dolayı AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve İl Başkan Vekili Eyüp Arslan’a teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube