Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2016 Salı

“I Love Turkey Because…” Proje Ekibinden Rektörümüze Ziyaret

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “I Love Turkey Because…” isimli proje kapsamında Üniversitemize çekimler yapmak üzere gelen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Eskicumalı ve proje ekibi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Projenin ülkemizin uluslararası algısına katkı sağlamak amacıyla başlatıldığını ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, “Amacımız sosyal medya, web sayfaları ve videolar aracılığıyla Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak. Ülkemizdeki yabancı uyruklu öğrencilerin bu anlamda köprü vazifesi göreceği inancındayız ve bu doğrultuda üniversitelerimizi ziyaret ederek yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geliyoruz. Hitit Üniversitesi uluslararası çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken bir üniversite. Projemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hitit Üniversitesi olarak hem Üniversitemizin hem de ülkemizin tanınırlığının arttırılmasına yönelik pek çok çalışma yaptıklarını ve ülkemize katkı sağlayacağına inandıkları projelere destek vermeyi önemsediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ise “Dünyanın farklı ülkelerinden Üniversitemize eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerimiz, öğrenimlerini sürdürürken üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da buluyorlar. Şuan itibariyle eğitimin uluslararasılaşmasının en önemli bileşenlerinden birisi olan yabancı uyruklu öğrenci kapsamında Üniversitemiz bünyesinde 150’ye yakın öğrenci bulunuyor” diyerek başlatmış oldukları anlamlı projeden ve ziyaretlerinden dolayı başta Prof. Dr. Aytekin İşman olmak üzere tüm proje ekibine teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube