Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2016 Pazar

Rektörümüz Çorum Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi arasında kurulan yakın işbirliği ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün verdiği desteklerleÜniversitemizin başta kampüs konusu olmak üzere pek çok konuda önemli gelişmelerin kaydedildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere hemen tüm STK’ların ve paydaşların verdiği desteklerle Üniversitemizin her geçen gün daha da güçlenerek,başta Çorum olmak üzere bölgemize daha fazla katma değer sağlayacağına olan inancının tam olduğunu belirtti. 

Çorum Belediyesi ile Üniversitemizin şu ana kadar pek çok bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliği birlikte düzenlediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin 10. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası pek çok etkinlik düzenleneceğini, bunlardan 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu’nu, 12-15 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Yüksek Öğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu’nu ve 29 Eylül-1 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Ekonomi Bilimleri ve İşletme Yönetimi Konferansını’nı (ICESBA’2016) Belediyemizin proje ortaklığıyla gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, bunun yanı sıra Türkiye’de bu alandaki ikinci uygulama olan Üniversitemizdeki bilgi birikiminin toplumsalyarara dönüştürülmesi için Çorum Belediyesi ile Üniversitemiz işbirliğinde gerçekleştirilen “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli proje havuzunun üniversite-belediye işbirliği kapsamında büyük bir örnek ve önem arz ettiğini belirtti.

İki kurum arasında oluşturulan sinerjide Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Üniversitemize olan yakın ilgisinin çok büyük bir rol oynadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Belediyemizin hemen her biriminde yakalanan bu işbirliğinden ve Üniversitemize her konuda verdiği desteklerden dolayı Başkan Muzaffer Külcü’ye, yakın çalışma ekibine ve tüm Çorum Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek, Başkan Külcü’yü 28 Mart 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Üniversitemizin 10., Meslek Yüksekokulumuzun 40. Yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan MYO İdari ve Sosyal Binalarının açılış törenine davet etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversite'mizin yaptığı başarılı çalışmalar şehrimizin gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, “Üniversitemizin, öğrencilerimizin ihtiyaç ve talepleri hususunda bugüne kadar gösterdiğimiz hassasiyet bundan sonra da artarak devam edecek. Hitit Üniversitesi Kampüsü'ne yapılacak olan caminin plan ve projeleri hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Kampüse yapılacak olan camii tamamlandıktan sonra bu konudaki eksiklikte giderilmiş olacak” dedi. 

İlimizin sorunlarına çözün üretme noktasında Üniversitemizle işbirliği içinde olmayı önemsediklerini dile getiren Başkan Külcü, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a üniversite-belediye işbirliğine verdiği önemden dolayı teşekkür ederek Üniversitemizde yaşanan olumlu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube