Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2016 Çarşamba

Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi’nin Bu Sene 4.sü Gerçekleştirilecek

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü ve Gönüllü Genç Girişimciler Derneği organizatörlüğünde 4. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi (4. International Congress of Active Students) 22-24 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Nisan 2015 'te 3. sü  gerçekleşen, 6 farklı ülkeden ve ülkemizin 65 farklı şehrinden katılım alan kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cemil Hakyemez, “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan bu projeye  de her zaman olduğu gibi güçlü bir şekilde destek verecek olup böyle bir organizasyonu 4. kez ve  hep daha ileri taşıyarak düzenlemenin haklı gururunu yaşamaktayız.” diye konuştu.

“Kongremizle ilgili en önemli ayrıntılardan biri de ekibimizin tamamı öğrencilerden kurulu ve her aşamasını öğrencilerimiz planlıyor. Bizler de genç arkadaşlarımızla beraber hareket ederek onlarla beraber çalışıyoruz. Tamamen gençlerin yürüttüğü ve inisiyatiflerin gençlere bırakıldığı bir kongre olma özelliğine sahip, nadir kongrelerden birisine sahibiz.” diyen Prof. Dr. Cemil Hakyemez, “Özellikle geçtiğimiz yıl, hem yurt dışı hem yurt içi Üniversitelerden aldığımız başvuru sayısı ile Türkiye’nin en etkin kongrelerinden birisi olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Böyle bilimsel bir projenin güzel Anadolumuzun en eski medeniyetlerinden Hititler’in başkentinde ve ilk yazılı anlaşma olduğu bilinen Kadeş Antlaşması’nın şehrinde olması da ayrı bir tat vermektedir.” yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Hakyemez, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, bu kongrede emek veren öğrencilerimize, desteklerini esirgemeyeceğine inandığı Çorum halkına ve kongreye katılmak için başvuruda bulunan tüm öğrencilere teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube