Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2016 Cuma

“Küresel Para Savaşları” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz, Deneysel Tüketici Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ( ÇTSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Küresel Para Savaşları” konulu konferans Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Başkanı Çetin Başaranhıncal, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Ticaret Müdür V. Fikret Yıldırım, Üniversitemiz dekanları, müdürleri, akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu,  dünya siyasetini anlamak için para ve para oyunlarını iyi bilmek ve tahlil etmek gerektiğini söyledi. Dünyada var olan tüm savaşların altında aslında parasal güç savaşlarının yattığına işaret ederek özellikle gençlere paranın tarihsel sürecini ve para güçleri tarafından uygulanan yöntemleri çok iyi bilip takip etmelerini önerdi.

Ülkeleri bile yöneten ve ekonomik olarak destek veren küresel para gücünün olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, dünya üzerinde bulunan paraların hangi yollarla el değiştirip nasıl bir akış gerçekleştirdiğini ve bu akışla birlikte para güçlerinin ülke siyasetlerinin, ülke sınırlarını çizdiğini ifade etti.

Piyasada var olan paranın reel ve sanal yollarla hareket alanı oluşturduğu bilgisini paylaşan Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, küresel para aktörlerinin para kazanmak için dini konular başta olmak üzere her türlü yolu rahatlıkla kullanabildiğini ve medya yoluyla da algı yöntemlerini hayata taşıdıklarını söyledi. 

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, “Ben şuna inanıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, birbirimizi tefrik etme değil, birbirimizin koluna girme, daha çok sevme zamanı.” diyerek Yunus Emre’nin söylemiyle “Bir olursak diri oluruz” dedi ve ekledi: “Diri olursak hangi hesap olursa olsun biz bunu bozarız.” 

Tarihten ders çıkarılmasının önemi üzerinde durarak “Siyasetin ve ekonominin toplumsal olayların laboratuvarı tarihtir. Hiçbirimiz tarih şuursuzluğuna düşmek durumunda olmayacağız. En büyük şuursuzluk, tarih şuursuzluğudur. En tehlikelisi olan da budur.” diye konuşan Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, “Tarihe baktığımızda cephede Türk Milletini yenemeyen Batı, para oyunlarıyla Osmanlı Türkiye’sini yenmiştir. Batı’nın kurmak istediği bir yeni dünya düzeni var. Yeni dünya düzeni projesinde, Batı yeni dünya düzenini kurarken Yahudi-Hristiyan değerlerine neşet etmiştir. Batı’yı ve projelerini anlayabilmek için geldiği nokta, paranın tarihini ve sürecini, Ezoterizmi ve Yahudi-Hristiyan temellerini bilmek zorundayız" dedi. 

“Ben şuna inanıyorum, mensubu olduğumuz dinin ilk ayeti oku’dur” diyen Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, Kur’an-ı Kerim’de pek çok kez akledin ve düşünün ifadeleri yer aldığını ve bu bakımdan da üniversitelerin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek “Türkiye’de yıllık satılan kitap potansiyeli 1 milyon adet. O nedenle parayı konuşuyoruz. Okuyup aklı kullanıp bilim, teknoloji ve düşünceyi üretmelisiniz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu,  Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinden kıssayla “İşleri var bizim dinimize benzer, Dinleri var bizim işimize benzer, Allah Müslüman Türk Millet’ine yeni bir İstiklal Marşı yazdırtmasın.” diyerek öğrencilere hitaben “Vatanımız iktisaden ve siyaseten tehdit altındadır. Bu tehdit için vatandan gayrısı yok. Vatan yoksa kavga edecek bir yeri de bulamayız. Vatansızlık acizliktir. Bu nedenle milletimize karşı yapılacak oyunlara fırsat vermeyin, vatanınıza sahip çıkın” diyerek nasihatlerde bulundu.

“Küresel Para Savaşları” konulu konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube