Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2016 Perşembe

“Çorum İçin Bir Projem Var” Projesinin 2. Dönem İmza Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Çorum İçin Bir Projem Var” kapsamında kabul edilen 3 yeni proje için imza töreni düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen protokol törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile proje sahibi öğretim elemanlarımız katıldı.

45 bin TL değerinde destek hakkı kazanan 3 projenin onaylandığı törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, geçen yıl başlayan uygulamaya ilk etapta 19 başvuru olduğunu ve 4’ünün kabul edildiğini hatırlatarak geçen yıl kabul edilen projelerden 2’sinin tamamlandığını, diğer 2’sinin ise devam ettiğini ifade etti ve “Bu yıl başvuran 9 projeden ise 3’ü komisyon heyeti tarafından kabul edildi” dedi. 9 proje için ön gördükleri 262 bin TL kaynaktan 3 projeye 45 bin TL aktarılacağını dile getiren Yabacıoğlu, “Üniversite ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği Çorum için hayırlı hizmetlere vesile oluyor ve şehrimize önemli katkılar sağlıyor” diye konuştu.

Yabacıoğlu, yeni dönemde Doç. Dr. Hakan Reyhan’ın “Çok Partili Hayata Geçiş Sürecinde Çorum’da Siyasal Hayat”, Yrd. Doç. Dr. Ömer Can Satır’ın “Divan-ı Çorum (Tasavvuf Geleneğinde Divan Eserlerinin Tespiti ve Bestelenmesi)”, Doç. Dr. Ebru Gökmeşe’nin “Alternatif Mayalanma Tekniği İncelenmesi ile Nohut Mayası Eldesi, Doğal Yoğurt Yapımı ve Karakterizasyonu” adlı projelerin desteklenmeye hak kazandığını kaydetti.

Uygulamanın yeni projelerle Çorum’a önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını vurgulayan Yabacıoğlu, başvuru sahibi tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise üniversitelerin görevinin sadece eğitim-öğretim olmadığını belirterek topluma fayda sağlayacak ortak çalışmalarda görev almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Çorum Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinin şehrin gelişimi için ideal bir fırsat olduğunu belirten Prof. Dr. Baykam, yerel yönetimlerdeki hizmet kalitesinin artırılması ile sosyal ve kültürel hayatın zenginleştirilmesi hususunda hayata geçirdikleri projelerin devam ettiğini ifade etti.

“Çorum İçin Bir Projem Var” kapsamında hayata geçecek proje sayısının toplamda 7’yi bulacağını dile getiren Prof. Dr. Baykam, “12-18 ay sürmesi planlanan faaliyetlerin şehrimiz ve üniversitemiz için faydalı olacağına inanıyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Protokol töreni, karşılıklı olarak imzaların atılmasıyla sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube