Yayınlanma Tarihi: 02 Mart 2016 Çarşamba

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan Rektörümüze Ziyaret

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Muzaffer Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, 1-7 Mart Muhasebe Haftası olması münasebetiyle Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın ülke ekonomisine katkıda bulunan, katma değer üreten, ekonomiyi kayıt altına alan ve T.C. Anayasası’nın 135. maddasine göre kurulan kamu niteliğinde bir meslek odası olduğunu belirten ÇSMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, “1-7 Mart Muhasebe Haftası olmasının sebebiyle işbirliği içerisinde olduğumuz, kamuda farkındalık oluşturma adına beraber yol yürüdüğümüz kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz” diyerek göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde başta Maliye Bölümümüz olmak üzere ilgili bölümlerimizde ve Meslek Yüksekokullarımızda  konu ile alakalı önlisans programlarımızla bu alanda eğitim veren bir üniversiteyiz. Bu anlamda da ortak pek çok yanımız var” diyerek şuana kadar ÇSMMMO ile Üniversitemizin çok sayıda çalışmayı birlikte gerçekleştirdiğini belirtti ve ÇSMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım’a ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. 

“İlgili kamu sektörleriyle ilgili STK’larla ilgili herkesle üniversitenin işbirliği yapmasını ben gerçekten çok önemsiyorum. Görevde olduğumuz süre içerisinde de bunu somut göstergeleriyle de ortaya koyduğumuzu düşünüyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin misyonlarının değişmeye başladığını ve üniversitelerden bulundukları ile katkı sağlaması, bulundukları bölgeyle entegrasyonu sağlamasının beklendiğini ifade ederek “Ülkelerin dönüşümünde en önemli kurumların başında üniversiteler geliyor. Eğitim geliyor. Bu nedenle de çok önemli bir misyonumuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Muhasebe haftası dolayısıyla Üniversitemiz ile SMMMO işbirliğinde 04 Mart 2016 Cuma günü saat 14:00'de Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Muhasebe Mesleğinin Dünü, Bugünü, Yarını” isimli panelin düzenleneceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, oluşturulan işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını vurgulayarak SMMMO’nun Türkiye’deki tüm üyelerinin Muhasebe Haftası’nı kutladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube