Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2016 Pazar

İİBF’de Girişimcilik Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Bölümü’nde Seçmeli Girişimcilik dersini başarıyla tamamlayan öğrencilerin sertifikaları törenle dağıtıldı.

Gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KOSGEB Çorum İl Müdürü Hami Danış, KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer, Girişimcilik dersinin verilmesinde emeği geçen öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Sertifika dağıtım öncesi konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve öğrencilerimizin kendi projelerini üretmelerine ve bu projeleri hayata geçirmelerine her zaman destek verdiklerini ifade ederek Üniversitemizin Türkiye’de Girişimcilik Dersi’nin verildiği ikinci üniversite olduğunu belirtti.

Dünyada 100 milyon kişinin oynadığı Candy Crush oyunun piyasa değerinin 5.9 milyar dolara ulaştığını, 59 mühendisin çalıştığı Whatsapp’ın 2014 yılında marka değerinin 19 milyar dolar olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Girişimcilik gerçekten çok ciddi şekilde özümsenmesi gereken, dikkate alınması gereken bir konsept” diyerek girişimcilik ruhunu teknolojiyle birleştirerek hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimize 150.000 TL’ye varan destek verilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, KOSGEB Yeni Girişimcilik Desteği ile 21 öğrencimizin yaklaşık olarak toplam 3.150.000 TL değerinde bir destek kazandığını belirterek “Vereceğimiz sertifikalar veya temsili çekler inşallah sizlerin hayırlı, güzel işler yapmasına vesile olacak. 150.000 TL başlangıç için güzel bir destek. İnşallah memleketimize güzel, yararlı çalışmalar yaparsınız ve bizlerde sizlerle bir kez daha gurur duyarız” dedi ve tüm öğrencilerimize başarılar diledi.  

KOSGEB ile Üniversitemiz arasında örnek bir işbirliğinin yapıldığını ve ortak çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, başta KOSGEB Çorum İl Müdürü Hami Danış olmak üzere KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer ve KOSGEB çalışanları ile Üniversitemizde Girişimcilik dersinin verilmesinde emeği geçen Prof. Dr. İrfan Çağlar, Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Doç. Dr. Sabiha Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu, Yrd. Doç. Dr. İlker Sakınç, Yrd. Doç. Dr. Hülya Çağıran Kendirli, Öğr. Gör. Dr. Fatih Konak ve Öğr. Gör. M. Emre Çağlar’a teşekkür etti.

KOSGEB Çorum İl Müdürü Hami Danış da üniversitemiz ile yapılan etkinlikler ve işbirliklerinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek KOSGEB’in yapmış olduğu çalışmaları ve destekleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal açıdan önemine değinen Danış, destek programları hakkında açıklamalarda bulunarak “KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerinin ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için birçok faaliyeti, eğitimi ve destek programını hayata geçirmiş bulunuyoruz. Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. 

Öğrencilerimizin iş hayatına atılmak istediklerinde iş planlarını hazırlayarak toplamda 150.000 TL’yi bulan KOSGEB Yeni Girişimci desteğine başvuru yapabileceklerini ifade eden Danış, iki kurum arasından oluşturulan işbirliği ve gerçekleştirilen başarılı projelerden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan 21 öğrencimize sertifikalarının ve temsili çeklerinin verilmesinin ardından sona erdi. 

KOSGEB Çorum İl Müdürü Hami Danış’ın yapmış olduğu sunuma ulaşmak için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube