Yayınlanma Tarihi: 03 Mart 2016 Perşembe

Rektörümüz Çorum Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

“Hayatımın şekillenmesinde önemli bir paya sahip olan bu okulda sizlerle bir araya gelmek hem gurur hem de mutluluk verici” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyada her şeyin değiştiğini ve bunun da eğitime yansıdığını vurgulayarak günümüzde X, Y, Z kuşağı olmak üzere sınıflandırmalar yapıldığını ve Z kuşağındaki öğrencilerin yaklaşımlarının ve algılarının daha iyi anlaşılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Her alanda yapılacak bir şeyler olduğunu ve bu bağlamda zamanı olabildiğince dolu dolu geçirmeleri yönünde öğrencilere önerilerde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizde sağlanan pek çok imkanın olduğunu nitelikli, kaliteli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemine değindi.

“Birincilik eşittir rahatsızlık” söyleminde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hem rahatlık hem de başarı olmuyor. İyi iş yapmak fedakârlık ve rahatlıktan vazgeçmek gerektirir. Ama dünya tarihine iz bırakan insanlar da bu fedakârlığı göze alan insanlardır” diyerek başarının tesadüf olmadığını vurguladı. 

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube