Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2016 Perşembe

Rektörümüz İnsani Değerler Platformu Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnsani Değerler Platformu üyesi dernek ve vakıf temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda Üniversitemiz, Çorum Belediyesi ve Çorum İnsani Değerler Platformu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Bütün Yönleriyle Çorum” isimli sempozyum hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

“Bütün Yönleriyle Çorum” konulu sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İnsani Değerler Platformu ile yapılan toplantıda alınan kararlardan, İnsani Değerler Platformu üyelerine yönelik “Proje Yazma Eğitimi”nin gerçekleştirildiğini ve ilimizle ilgili her türlü konunun ele alınacağı “Bütün Yönleriyle Çorum” Sempozyumunun da 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenleneceğini belirtti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sempozyuma bu kadar özel bir konuda, bu kadar çok başvuru olacağını biz de tahmin edemiyorduk. Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplamda 163 bildiri bize ulaştı. Belli bir konuda bildirinin bir araya geldiği çok nadir ve özel bir sempozyum.” diye konuşarak  “Çok büyük yol kat ettik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çorum’un her anlamda inceleneceği ve konuşulacağı etkinlikte; tarih, sosyal, kültürel, ekonomik, spor ve tasavvuf gibi konu başlıkları altında yapılacak olan sunumlarla ilimizin tanınırlığının artacağını ve gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, her anlamda sağladığı katkı ve destek için Çorum Belediyesi, Çorum MÜSİAD ve İnsani Değerler Platformuna teşekkür ederek “İnsani Değerler Platformu ile her zaman birlik beraberlik içerisinde, eğitimden iş dünyasına varıncaya kadar daha büyük ve operasyonel yeni işler yaparız inşallah. Bu dinamizmin devam edeceğine olan inancım tamdır.” diye konuştu.

Son olarak STK’larla iş birliğinin önemine ve her zaman büyük destek aldıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, emeği geçen, katkı ve destek sağlayan dernek ve vakıflara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Çorum İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin ise “Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumunun çalışmaları yaklaşık 8 aydır devam ediyor. Başta Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi ve Çorum MÜSİAD olmak üzere katkısı ve emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuşarak “Çorum İnsani Platformu olarak yapacağımız bu çalışma, bundan sonra asıl manâsını ifade edecek. Çorum’un tarihi ve kültürel dokusunun anlatılacağı akademik bir platform içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi veren Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, “Etkinliğimiz 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında 3 gün devam edecek olup 28-29 Nisan tarihlerinde sunularımız gerçekleştirilecek. 8 oturum halinde eş zamanlı olarak 5 ayrı salonu kullanacağız. Toplam 40 ayrı program yapılacak. 163 tanesi sözlü, 3’ü poster olmak üzere toplam 166 bildiri sunulmuş olacak. 106 tanesi Çorum dışından, 62 bildiri ise Üniversitemiz akademisyenleri ve Çorum’daki araştırmacı yazarları tarafından sunulacak olup 3 gün boyunca yaklaşık 200 kişiyi ağırlamış olacağız” açıklamasında bulundu. Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, sempozyumun düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı başta İnsani Değerler Platformu, Çorum MÜSİAD ve Çorum Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.  

MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal ise yaptığı konuşmada “Çorum ile ilgili bilgilerin yer aldığı fazla kaynak yok. Düzenlenecek olan sempozyum ilimize ait bilgilerin bir araya getirilerek oluşturulacak bir kaynağa vesile olacaktır” diyerek Çorum’un kültürünün, tarihinin ve ticaretinin ele alınacağı “Bütün Yönleriyle Çorum” sempozyumunun büyük önem arz ettiğini vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube