Yayınlanma Tarihi: 19 Nisan 2016 Salı

Üniversitemiz Azerbaycan’da KÜNİB Uluslararası Eğitim Fuarına Katıldı

Üniversitemiz, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından 16-17 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen eğitim fuarına katıldı.  

Türkiye, Azerbaycan ve diğer ülkelerden 30'dan fazla yükseköğretim kurumunun katılımıyla gerçekleştirilen eğitim fuarının açılış konuşmasını yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ülkelerin gelişmesinde üniversitelerin önemine değinerek üniversitesi güçlü olan ülkelerin ekonomi, siyaset, bilim ve askeri alanda da güçlü olduğunu belirterek “Bizimde Kafkasya coğrafyasında tecrübelerimizi, deneyimlerimizi, ortak bakış açılarımızı birleştirerek büyük bir Kafkasya birliği oluşturmamız mümkündür. Bunun için el ele vererek gücümüzü ve imkanlarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin gelişen imkanlarını ve tecrübelerini Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşmaya geldik. Bizim en büyük servetimiz gençlerimizdir. Bu fuarın amacı da ortak bir gelecek için daha nitelikli insanlar yetiştirmektir” dedi.

Açılışın ardından düzenlenen basın toplantısında etkinliğe katılan üniversite rektörleri, üniversitelerine ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak basın mensuplarına yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Türk Dünyası ile Ortak Çalışmalar Yapmayı Önemsiyoruz” 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yapmış olduğu açıklamada Üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli atılımlar içinde bulunduğunu söyleyerek “Özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi. Uluslararası çalışmaların yoğun bilgi paylaşımının yanı sıra akademisyen ve öğrenci değişimini de getirdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirilen işbirlikleri ve etkinliklerin Türk dünyasının birlik ve beraberliğine de büyük bir katkıda bulunduğunu ifade ederek dünyada en önemli hususların başında yetişmiş insan gücüne ve kaynağa olan gereksinimin olduğunu belirtti ve bu iki önemli unsurun Türk coğrafyasında var olduğunu dile getirdi. 

Ülkemizin son dönemlerde Türk dünyasına büyük katkılar sağladığını belirten Rektör Alkan, “Ortak dil, tarih ve kültüre sahip olduğumuz, yaklaşık 300 milyon nüfusa sahip olan Türk dünyası ile ortak çalışmalar yapmayı çok önemsiyoruz. Oluşturulan işbirlikleri neticesinde de çok önemli projeleri hayata geçirebileceğimize inancım tamdır” diyerek ülkelerin gelişmişlik düzeyinde en önemli kurumların başında üniversitelerin geldiğini vurguladı. Üniversitemizin bu coğrafyada yer alan ülkelerdeki pek çok üniversiteyle yakın işbirliği içinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, İkili İşbirliği Protokolü ve Mevlana Değişim Programı’nın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca hayata geçirilen Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı ile de daha verimli ve nitelikli çalışmaların yapılabileceğine işaret ederek mevcut işbirliklerimizin Türk dünyasını ve insanlığı ilgilendiren somut projelerle artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Eğitim Fuarında Üniversitemiz Standına Yoğun İlgi

Türkiye’de eğitim almak isteyen Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir araya gelen Üniversitemiz, açmış olduğu tanıtım standında yoğun ilgi gördü. Üniversitemiz standında öğrencilere Lisans ve Lisansüstü düzeyde nasıl eğitim alabilecekleri konusunda bilgiler aktarılırken çeşitli tanıtım materyalleri de dağıtıldı. Fuarda ayrıca Mevlana Değişim Programı kapsamında sunulan imkanlar hakkında da bilgi paylaşımında bulunuldu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube