Yayınlanma Tarihi: 19 Nisan 2016 Salı

Üniversitemiz Web Sitesi Performansı Her Geçen Gün Artıyor

Modern yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen internetin çağımızda önemi, yadsınamaz derecededir. Dolayısıyla, internet üzerinden hizmet sunan web sitelerinin öz değerlendirme yapabilmeleri adına global ve yerel konumlarına dair analizler büyük önem arz etmektedir. İnternet analizleri yaparak aylık raporlar sunan Netcraft internet şirketinin Mart 2015 verilerine göre, dünya çapında 878,346,052 web sitesi bulunmaktadır. Bu sayının, Netcraft Mart 2016 raporunda 1 milyarı aştığı belirtilmektedir. 



ABD merkezli bir internet şirketi olarak 1996 yılında kurulan Alexa (alexa.com), analitik değerlendirme alanında küresel öncü olarak görülen bir kalite ölçüm merkezidir. Söz konusu site, ziyaretçi bağlılığı, ziyaretçilerin sitede durma süresi, tıklanma oranı ve doğrudan adres ile siteye erişim gibi ölçütleri esas alarak dünya geneli ve ülke tabanlı web sitesi sıralaması yapmaktadır. Üç aylık verileri değerlendirerek ulusal ve uluslararası sıralamalar sunan bu siteye göre Hitit Üniversitesi’nin global web trafiği sıralaması %52 artışla 130,629’a yükselmiştir. Türkiye web trafiği sıralaması ise 2,513’e ulaşmıştır. Yine son 3 aylık veriler değerlendirildiğinde, web sitemize ait tek sayfalık ziyaret oranında %30, ziyaretçi başına günlük görüntülenme sayısında %42, sitede geçirilen günlük sürede ise %67 oranında ilerleme kaydedilmiştir. 

Üniversitemiz web sitesi ziyaretçilerine kaliteli bir hizmet sunabilmek için yürütülen çalışmaların somut yansımalarının dünya çapında önde gelen bir internet analiz şirketi verilerinde izlenebilir olması, kurumumuz adına büyük önem teşkil etmektedir. Hitit Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenada görünürlüğünü ve etkisini arttırdığı ortadadır. Bu olumlu tabloyu ileri taşımak adına, Üniversitemiz web sitesinin global ve yerel konumunun takibi sürdürülecek olup; edinilen veriler ışığında iyileştirme çalışmaları devam edecektir. 



HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube