Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2016 Pazar

Üniversitemizde 4. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ev sahipliğinde 40 üniversiteden 65’ten fazla öğrencinin katılımıyla Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi’nin 4.’sü gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda Üniversitemiz Aktif Yaşam Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Cemil Hakyemez, “Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi’ni yapmaktan dolayı onur duyuyoruz. Kulüp olarak tüm sosyal projelerin yanı sıra bilimsel faaliyetlere de çok önem veriyoruz ve her geçen gün daha da geliştirmek için gayret ediyoruz. Amacımız bilim ve bilimsel faaliyetlerle ülkemize, memleketimize ve insanlığa katkı sağlamak” diyerek verdiği desteklerden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.   

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, “Böylesi güzel bir vesileyle sizlerle bir arada olmak gerçekten çok keyifli. Aktif yaşam kulübü takdirle takip ettiğim, destek vermekten büyük gurur duyduğum ve çok güzel başarılı çalışmalara imza atan kulüplerimizden bir tanesi” diyerek artık tüm dünyada ülkelerin gücünün sahip oldukları yer altı kaynaklarıyla değil, sahip oldukları yetişmiş insan gücü ile ölçüldüğünü ifade etti ve ”Bunların yetiştirildiği en önemli kurumalarda hiç şüphesiz üniversitelerdir. Dolayısıyla geleceğin şekillenmesinde en büyük mimarlar sizler olacaksınız. Şuanda tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu güç beşeri sermaye. Bizlerin sizlere çok ciddi şekilde yatırım yapmamız ve geleceğin şekillenmesi noktasında sizlere her türlü desteği vermemiz gerekiyor.” dedi.

“Dünyayı çok iyi yorumlamak ve çok iyi anlamak zorundayız. Koşulları değiştiren, gerçekten bir şeyler yapmak isteyen insanlar olmak istiyorsanız kendinizi geliştirmelisiniz. Benim ölçüm şudur kendimin dışında kaç kişiye daha faydam oldu” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilere ne iş yaparlarsa yapsınlar, en güzel şekilde yapmaları gerektiğini, yaptıkları işlerde düsturlarının “bir kalite ölçüsü olmak” olduğunu hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Alkan, 4. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi kapsamında yapılacak çalışmaların güzel çıktıların alınmasına vesile olması dileklerini ileterek etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün “Küresel Sistemde Değişim ve Türkiye” konulu konferans verdi. Prof. Dr. Akgün, “Dünyanın her yerinde inanılmaz bir şekilde dinamizm var. Düne kadar dünyanın belli merkezlerinin, geride kalan yerleri domine ettiği dünyada yavaş yavaş gücün, ticaretin, teknolojinin yeryüzüne yayıldığı bir küreselleşmiş ilişkiler sürecinden geçiyoruz” diyerek konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Üç gün süren kongre kapsamında ekonomi, enerji, kentleşme, uluslararası ilişkiler gibi konular başta olmak üzere Türkiye ve dünya ile ilgili konular hakkında 8 ayrı oturumda toplam 27 bildiri sunuldu. Program, sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında düzenlenen gezi programlarıyla sona erdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube