Yayınlanma Tarihi: 03 Nisan 2016 Pazar

Rektörümüz Çorum Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Üniversitemizin 10. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek olan etkinlikler ve yapılan çalışmalar hakkında genel değerlendirmelerde bulunulan görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediyesi ile oluşturulan sinerjinin Üniversitemizin sadece fiziki altyapısında değil sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da çok önemli işbirliklerine dönüştüğünü söyleyerek şu ana kadar iki kurum ortaklığında pek çok bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliği düzenlendiğini vurguladı. Bu sene 25-30 Ekim 2016 tarihleri arasında ilimizde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasının, ilimiz açısından olduğu gibi, Ülkemiz açısından da çok önemli olduğunu belirten Alkan, hep beraber en güzel şekilde yapılacağını inandığını söyledi. Çorum Belediyesi ile Üniversitemiz arasında örnek teşkil eden üniversite-belediye işbirliği oluşturulduğunun da altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda Üniversitemize olan yakın ilgisinden ve vermiş olduğu desteklerden dolayı başta Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm çalışma ekibine teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Üniversitemizin gelişmesi Çorum’un gelişmesi demektir. Çorum’un sorunlarının çözümü hususunda Üniversitemizin beyin gücünden istifade etmeyi ve onlarla iş birliği yapmayı önemsiyoruz” diyerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a üniversite-belediye iş birliğinde verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Üniversitemizin ve şehrimizin gelişmesine katkı sağlamak için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Külcü, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.