Yayınlanma Tarihi: 03 Nisan 2016 Pazar

YÖK’ten Antrenörlük Eğitimi (İkinci Öğretim) Programının Açılmasına ve Öğrenci Alımına Onay

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) “Antrenörlük Eğitimi (İkinci Öğretim)” programı açılması ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren özel yetenek sınavı ile 40 öğrenci alımına yönelik YÖK’e yapılan teklifimiz, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 17.03.2016 tarihli toplantısında incelenmesi sonucunda uygun bulunmuştur.

Antrenörlük Eğitimi Programı

Bu programın amacı, sporun her dalı ve insan hareketleri ile ilgili uğraşlarda, amatör ve profesyonel spor kulüpleri ve milli takımlarda çalışacak biçimde nitelikli, araştırmacı, üretken, sporun ve her seviyedeki sporcunun sorunlarını bilerek çözüm yolları arayan sporcunun seçimi ve yönlendirilmesiyle performanslarının arttırılmasına yönelik sportif teknik ve taktiğin geliştirilmesi doğrultusunda uygulamalar yapan, sporun bilimsel teorik temellerinin uygulama alanlarında kullanımını sağlayan uzmanlar yetiştirmektir.

Ayrıca müfredatı ve eğitim programı ile mezunlarına sportif hareketlerin fizyolojik, anatomik, biyolojik ve biyomekanik temellerinden yola çıkarak egzersiz fizyolojisi, sporcu sağlığı, spor sakatlıkları ve korunma, sporda rehabilitasyon alanlarında sahip olduğu bilgilerle sportif olaylardaki insan sağlığını tehdit eden faktörleri ve bunlardan korunma yollarını bilen, gerektiğinde uygulayan; her yaş, cins ve sağlık düzeyindeki bireylere sağlık için egzersiz uygulamalarını planlayıp uygulayabilen spor uzmanları niteliğini kazandırmaktır.

2011 yılı itibariyle, Antrenörlük Eğitimi programında 60 öğrencisi ile 3 programı olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun şu anda program sayısı 6’ya, öğrenci sayısı da 635’e yükselmiş durumdadır. Antrenörlük Eğitimi Bölümünde bulunan 9 öğretim elemanı, özel yetenek sınavı ile 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacaktır.


Üniversitemizin 2011 yılı itibari ile 102 olan önlisans/lisans/lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) program sayısı, bugün itibariyle %81’lik bir artışla 184’e ulaşmıştır.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube