Yayınlanma Tarihi: 04 Nisan 2016 Pazartesi

2016-ALS Sınavı Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca yapılan TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (2016-ALS), 03 Nisan 2016 Pazar günü 57 il merkezi ile birlikte ilimizde de gerçekleştirildi. İlimizde ilki 2012 yılında uygulanmış olan ALS sınavına, Çorum ve çevre illerden yaklaşık 700 aday katıldı.

ALS Sınavı Nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla uygulanan yazılı bir sınavdır. TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu'nda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavının 1. aşamasını oluşturan Yazılı Sınav (ALS), sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi esaslarını kapsamaktadır. İkinci seçim aşamalarına çağrılma durumu ve Kuvvet Komutanlıkları tarafından belirlenen taban puanlar Mayıs ayının sonunda www.tsk.tr ve www.dzkk.tsk.tr adresinde ilan edilecek olup; yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar  ikinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanacaklardır.

ÇORUM  SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ