Yayınlanma Tarihi: 06 Nisan 2016 Çarşamba

Rektörümüz Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nde Düzenlenen Söyleşi Programına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nde düzenlenen söyleşi programına katıldı. Programda; Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili ve çok sayıda dernek üyesi yer aldı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili’nin açılış konuşmasıyla başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geçmişten günümüze kadar gelinen kuşaklar çizgisine (X, Y ve Z kuşakları) değinerek artık dünyada her şeyin hızlı bir değişim ve dönüşüm içerinde olduğunu ifade etti ve bilgi çağının yaşandığı günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Bilgi ve algının en önemli güç olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, 55 çalışanı olan Whatsapp firmasının marka değerinin 19 milyar dolar, binlerce çalışanı olan Türk Hava Yolları’nın 4.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu bilgisini verdi. Dünyadaki her şeyin, bilimle, inovasyonla ve Ar-Ge ile ortaya çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  bu kapsamda eğitim ve üniversitenin en önemli bileşenler olduğunun altını çizerek üniversitelere verilen önemden hareketle ülkemizdeki üniversitelerin sayılarının her geçen gün artmakta olduğunu vurguladı. Her ilimize bir üniversite kavramıyla ülkemizde şuan 200’e yakın üniversitenin olduğunu ve tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin bulunduğu bölgeye katma değer sağlayacak bir misyon içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirterek “Bilim insanlığa hizmet ettiği, topluma yarar sağladığı zaman değerlidir” dedi.

Tarihte önemli bilimsel çalışmalar yapan islam alimlerinin yaşamlarından örnekler vererek sözlerine devam eden Rektörümüz, pek çok filozofun bilimin peşinden gittiğini, İslam alimlerinin doğdukları yerde kalmayıp ilim uğruna dünyayı gezdiklerini ifade ederek  “Dünya ölçeğinde olmak zorundayız ve bunun için de bilim, teknoloji ve diğer konularda zengin olmalıyız. Başarılı çalışmalar yapacak pek çok imkanımız var ve mazeret üretme lüksümüz yok” dedi.

Üniversitemiz hakkında da genel bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan,  geleceğin en güzel anlamda şekillenmesi için herkese büyük görevler düştüğünü ve bu yönde çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Alkan, etkinlik sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube