Yayınlanma Tarihi: 06 Nisan 2016 Çarşamba

Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası, düzenlenen açılış merasimi ile başladı.

Gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ve üniversite takımlarının sporcuları ile şampiyona teknik heyeti katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’in açılış konuşmasıyla başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğinde organize edilen ve 75 üniversitenden 750’si sporcu olmak üzere toplamda 1000’in üzerinde bir katılımla düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek “İnanıyorum ki 25-30 Ekim 2016 tarihlerinde ilimizde Üniversitemizin organize edeceği 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın şampiyonu da buradaki sporcularımızın arasından çıkacaktır. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda yüzümüzün akı olacaksınız” dedi.

 Uzun süren çalışma maratonunun neticesinde 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinin sağlandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu süreçteki değerli katkılarından dolayı başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer olmak üzere Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek dünyanın pek çok ülkesinden ilimize yüzlerce spor insanının katılacağı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapılacak olmasının ilimiz açısından büyük bir önem taşıdığının altını çizdi.

Ülkemizin, ilimizin ve Üniversitemizin tanınırlığının artmasında bu ve benzeri etkinliklerin büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Gerçekleştirilecek şampiyona ile ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize olan inancım tamdır. Ata sporumuzu tüm dünyaya en iyi şekilde sergileyeceğiz” diyerek Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm sporculara başarılar diledi.    



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube