Yayınlanma Tarihi: 01 Mayıs 2016 Pazar

Üniversitemizin Kampüs Cami Projesine Start Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile kısa süre önce görüşmelerin sonucuna istinaden başlatılan üniversite camisinin yer tespiti yapılarak cami projesi için start verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte Çorum Milletvekilimiz Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve Çorum Ticaret Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın saha incelemeleri sonucu yapılacak olan cami inşaatının yeri belirlenerek cami projesinin başlanılmasına karar verildi. Aynı zamanda Kuzey Kampüsümüz de devam eden inşaatlar gezilerek bilgi alındı.

Çorum Milletvekilimiz Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan da Hükümet olarak gerekli bütçeyi sıkıntısız bir şekilde gönderdiklerini,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Üniversitemiz Kuzey Kampüsüne yapılacak olan camiye verecekleri katkılar için de ayrıca teşekkür ederek  Çorumlu hayırseverlerin de çok büyük destekler vereceğine inandığını belirtti. Caminin kısa sürede hızla tamamlanarak hizmete  gireceğini sözlerine ekleyen Ahmet Sami Ceylan, çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Üniversitemiz Kuzey Kampüsüne yapılacak olan camimizin yapımında sağlayacakları desteklerden ötürü Ahmet Sami Ceylan’a ve Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti. Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz camisinin  yaklaşık 3000 bin kişilik bir kapasiteye sahip olacağını ifade ederek Üniversite gençliğine yakışır, modern ve fonksiyonel bir caminin yapılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ve caminin şimdiden hayırlı olması dileklerinde bulundu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube