Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2016 Salı

Rektörümüz Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi Öğrencilerine Seminer Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesinde düzenlenen seminere katılarak öğrencilerle bir araya geldi. 

11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik verilen seminere; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi Müdür Vekili Recep Yücel, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilere eğitim ve öğretimin insan hayatının şekillenmesinde en büyük paya sahip olduğunu vurgulayarak bu bağlamda günümüz bilgi ve teknoloji çağının da hız ve rekabeti getirdiği üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Alkan, “En güzeli, ilim öğrenmek ve öğretmek. Bu amaçla öncelikli amacınız; maddiyat değil, insanlara faydalı olmak olsun.” diye konuşarak “Sizler dürüst bir şekilde sevdiğiniz bir işi yapın ki işiniz hobiniz olsun. Demem o ki faydalı işler yapın, faydalı eserler bırakın. Bakın Mimar Sinan’ın eserleri yıllar geçse de anılıyor. Adınız bıraktığınız iyi iş ve eserlerle anılsın. Hayat odağınız fayda olursa yapamayacağınız hiçbir şey olmaz.” görüşünde bulundu.

Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, günümüz çağının dünyayı değiştirdiğini, bunun eğitime de yansıdığını vurgulayarak X, Y kuşağına ek olarak bulunduğumuz çağ itibarıyla Z kuşağındaki öğrencilerin yaklaşımlarının ve algılarının daha iyi anlaşılmasının büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Ülkemizde sağlanan pek çok imkânın olduğunu, nitelikli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemine de değinen Prof. Dr. Alkan, “Önemli olan insanlığa hizmet edebilmek. Sizden isteğim; kendinize kalite ölçüsünde bir hedef koymak. Hiçbir zaman odağınızda maddiyat değil, insanlığa faydalı olmak olsun. İnsanın ayağına fırsat bir kez gelir. Önünüze gelen fırsatları iyi değerlendirin. Yaptığınız işleri de bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak yapın.” öğütlerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube