Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Rektörümüz İşadamı Ahmet Ahlatçı’yı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil ve Öğr. Gör. Serkan Tuluk ile birlikte Ahlatçı Altın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı’yı ziyaret etti.

Ülkemizin ve hatta gelişmiş ülkelerin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan nitelikli ara eleman yetiştirme noktasında meslek yüksekokullarının önemli bir işleve sahip olduğunu ve bu çerçevede MYO’larımızda istihdam odaklı bölümler açmaya özen gösterdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz bünyesinde bulunan 7 Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilerimizin sayısının 6072’ye, doluluk oranının ise %96.87’ye ulaştığını vurguladı. Fiziki altyapımızı sağlamaya ek olarak istihdam odaklı bölümlerin en büyük faktör olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nün bunlardan birisi olduğunu ve bu çerçevede 2 yıldır öğrencilerimizin pratik eğitimleri için Ahlatçı Altın AŞ’ye geldiklerini ifade ederek bu konuda başlangıç oluşturulmasından ve desteklerinden dolayı ilimizin değerli işadamı Ahmet Ahlatçı’ya teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahlatçı Altın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı da altın rafinerisinin Türkiye’nin 4. Dünyanın 62. büyük rafinerisi olduğunu ifade ederek Çorum’da ve ülkemizde bu alanda büyük bir istihdam potansiyelinin bulunduğunu ve bu konuda gerekli bilgi ve donanıma sahip tüm mezunlara istihdam sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube