Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2016 Pazartesi

Spor Yatırımlarımız Hızla Tamamlanıyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan beraberinde Genel Sekreterimiz Erdal Kanık ve Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile inşaatı devam eden Spor Salonumuzda incelemelerde bulundular.

Kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve Spor Salonumuzun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, salonun sadece spor amaçlı değil, eğitim amaçlı da kullanılacağı bilgisini vererek Üniversitemiz BESYO’nun son yıllarda bölüm sayısıyla beraber öğrenci sayısının da arttığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen spor müsabakalarında önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayarak yaşanan bu olumlu gelişmelerin beraberinde Üniversitemizin en kısa süre içerisinde günümüz çağına uygun, modern spor tesislerine kavuşacağını sözlerine ekledi.

Aynı zamanda inşaatı devam eden Spor Salonumuzun olimpik düzeyde yapılabilecek her türlü salon müsabakasına uygun olduğunu, yakın bir süre sonra da 2016 Dünya Güreş Şampiyonasının ve 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasının (Futsal’2017) gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Spor Salonumuz toplam 8980 m² kapalı alana, 1595 m²’lik ana salona sahip olup aynı zamanda 476 m²’lik 2 adet eğitim amaçlı kullanılacak salon ve  idari -akademik personel için de odalar bulunacak. Aynı zamanda ana tribünün yanı sıra portatif tribünler de yer alacak.

Spor Toto Teşkilatı Başkanlığının desteğiyle Kuzey Kampüsümüze yapılacak olan ve içerisinde sentetik çim yüzeyli futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası ve tenis kordunun yer alacağı Spor Kompleksimizde de incelemeler de bulunuldu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube