Yayınlanma Tarihi: 16 Haziran 2016 Perşembe

Rektörümüz, Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanlarımızla Bir Araya Geldi

Bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla emin adımlarla yolunda ilerleyen Hitit Üniversitesi, gelişmek ve uluslararası platformda ilerleyebilmek için bireylerle, kurumlarla, kültürlerle ve dünyadaki tüm toplumlarla uyum içerisinde olunması gerektiği gerçeğinin farkındadır. Bu bakımdan Hitit Üniversitesi “uluslararasılaşma”yı araştırmada, eğitimde ve teknolojide kolay transfer edilebilir çalışmalar için önemli bir adım olarak değerlendirmektedir. Kurumsal kalite alanlarına önemli girdiler sağlayacağı ve uluslararasılaşmanın önemli göstergesi olacağı düşünülen yabancı uyruklu öğretim elemanlarını çalıştırma ve bunu önemseme, Üniversitemizin eğitim alt yapısına yapılacak büyük bir katkıdır ki, bu durum, her geçen gün daha da gelişen, büyüyen ve 2023 yılında dünyanın on büyük ekonomisinden biri olma hedefini güden Türkiye’nin yükseköğretimde nitel ve nicel anlamda ortaya koyup gerçekleştirmeye çalıştığı ulusal ve global vizyonuyla da uyumludur.

Bu vizyonla hareketin gereği olarak Üniversitemizde yabancı uyruklu öğretim elemanı istihdamına büyük önem veren Rektörümüz, halen Üniversitemizde görev yapmakta olan yabancı uyruklu öğretim elemanlarımızla bir araya geldi ve onlarla Üniversitemizin geleceğe yönelik projeleri kapsamında fikir alış verişinde bulundu. Toplantıda Rektörümüz “Bir dünya üniversitesi olma hedefiyle çıktığımız yolda artık somut gelişmeleri görmek Üniversitemiz adına gurur vericidir. Öğretim elemanıyla ve öğrencisiyle dünyanın dört bir yanından Üniversitemize her geçen gün talep artmaktadır. Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının daha da artması için çalıştık. Bunu yaparken de sadece niceliği değil; niteliği de göz önünde tutmaya gayret ettik. Bu çabanın sonucu olarak, 2012 yılında sadece 3 olan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı şu anda 14’e ulaşmış durumdadır. Nitelikli yabancı uyruklu öğretim elemanlarını Üniversitemize kazandırma çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam ettireceğiz.” dedi. Üniversitemizin tüm mensuplarının ve paydaşlarının oluşturduğu sinerji ile daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Rektörümüz, yabancı uyruklu öğretim elemanlarımıza çalışmalarında başarı dileyerek Üniversitemize sağladıkları katkılar için teşekkür etti.

Rektörümüzün kendilerine gösterdiği yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğretim elemanlarımız da, Üniversitemiz bünyesinde görev almaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek sağlamış oldukları desteklerden dolayı Rektörümüze teşekkür ettiler. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube