Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2016 Pazartesi

HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2016-Yaz Dönemi Etkinlikleri Başladı

Eğitim ve araştırma alanında yaptığı çalışmalara ek olarak “Üniversitelerin bulunduğu İle ve bölgeye; bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlama” misyonundan hareketle birçok etkinliğe imza atan Üniversitemizde “HİTÜ Çocuk Üniversitesi” başladı.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıfı yeni bitirmiş 40 öğrencinin katılımıyla başlayan Hitit Çocuk Üniversitesi bünyesinde öğrenciler, Üniversitemizin çeşitli birimlerinde ve Çorum Müzesi’nde yine Üniversitemiz Öğretim Elemanları eşliğinde pek çok etkinlik gerçekleştirecekler.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, katılımcı çocuklara “Hitit Üniversitesi programı olan HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2016 Yaz Dönemi Etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz. Bugün başlayan etkinlikler ile sizleri Üniversitemiz birimlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Çocuk Üniversitesi, sizlere uygulamalı bilimsel çalışma imkanları sunan, tatil dönemini keyifli ve verimli şekilde geçirmeyi sağlayan bir programdır” diyerek Arkeoloji Atölyesi, Mikropların Dünyasına Yolculuk, Nano Dünyaya Yolculuk, Scratch Atölyesi, Robotlar Artık Hayatımızda, DNA Okulu, Seslerin Dünyasına Yolculuk-Müziğimi Yapıyorum, Ebru Atölyesi ve Yaşam Boyu Spor başlıklı etkinliklerin Hitit Üniversitemiz birimlerinde ve laboratuvarlarında yapılacağını belirtti.

Prof. Dr. Baykam, “Sizler Üniversitemizin konusunda uzman öğretim elemanları eşliğinde eğitim alacak ve etkinliklere katılacaksınız. Hocalarımız hazırladıkları ders programları ile ilginizi çekeceğinden emin olduğumuz bilgileri, deneyleri sizlerle paylaşacaklar. Sadece bilimsel alanda değil müzik, sanat, sporla ilgili aktiviteleri de hep birlikte uygulayacağız. Tatil döneminde eğlenerek öğreneceğiz. Hepinize verimli, keyifli ve ardından güzel anılarla ayrılacağınız bir HİTÜ Çocuk Üniversitesi programı geçirmenizi diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube