Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2016 Perşembe

Hitit İlahiyat, 2015 Yılının En Başarılı İlahiyat Fakültesi Oldu

2015 yılında uygulamaya konan akademik teşvik puanları baz alınarak hazırlanan Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) 2016 Raporu’na göre Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, Türkiye’de en başarılı İlahiyat fakültesi oldu. 

1992 yılında kurulan ve ertesi yıl eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan İlahiyat Fakültesi, halen 59 öğretim elemanı ve 1300 civarındaki lisans öğrencisi ile eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültede ayrıca 60’ı doktora düzeyinde olmak üzere, 550’nin üzerinde öğrenciye lisansüstü eğitim imkanı sunulmaktadır. Fakülte öğretim üyelerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerindeki yoğun çalışmaları yanında, akademik faaliyetlerdeki gayretleri de, bu şekilde hazırlanan raporla tescillenmiş oldu. Alınan sonuç, öğretim elemanları ve öğrenciler arasında büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  “Verilerden hareketle fakültelerin kendi akademik performansları üzerinden diğer fakültelerle karşılaştırılabilmesine imkân tanıyan bu sıralamada İlahiyat Fakültemizin 1. sıraya yerleşmesi gerçekten de çok önemli ve anlamlı. Şüphesiz eğitim ve öğretim faaliyeti çok önemli; ancak bizim çok başarılı olmamız gereken bir başka alan da araştırma faaliyetlerine dönük akademik çalışmalardır. Üniversitemizin son yıllarda öğretim üyesi kadrosundaki artışı, sağladığı yurt içi ve yurt dışı araştırma/eğitim amaçlı destekler başta olmak üzere pek çok destek ve çalışma soncunda Üniversitemizde nitelik ve nicelik bakımından büyük gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. Bugün İlahiyat Fakültesi’nin 2015 akademik teşvik puanlarına göre İlahiyat Fakülteleri arasında 1. olması da bunun bir göstergesidir. Rapora göre İlahiyat Fakültemiz ülkemizdeki pek çok köklü İlahiyat Fakültesinin önüne geçmiş durumdadır. Yapılan çalışmaların sonuçlarını görmek memnuniyet verici. İlimizin ve Üniversitemizin sahip olduğu büyük potansiyelin değerlendirilmesi halinde, Üniversitemiz olması gereken konuma çok daha hızla ulaşacaktır. İlahiyat Fakültemizde ortaya çıkan bu önemli başarıdan dolayı öğretim elemanlarımızı ve katkısı olan herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube