Yayınlanma Tarihi: 09 Haziran 2016 Perşembe

Rektörümüz Geleneksel İlim Yayma Mezun ve Mensupları İftar Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, VEFADER-İlim Yayma Vakfı Mezunları ve Mensuplarının her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programına katıldı. 

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Müfit Aydın, Başbakan Müsteşar Yardımcısı Ergin Ergül, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, İçişleri Bakanlığı Eski Personel Genel Müdürü Artvin Valisi Muhterem İnce, Kars Valisi Rahmi Doğan, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Adalet Bakanlığı Adalet Akademesi Başkanı Yılmaz Akçil, HSYK Üyesi Muharrem Özkaya, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Türksat Hukuk Müşaviri Av. Mehmet Çeltikçi ile çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı iftar programında, kısa bir süre önce İlim Yayma Vakfı Mezunları Derneği (Vefader) Ankara Başkanlığı görevine getirilen Av. Fatih Maden açılış konuşması yaptı. 

Av. Fatih Maden, saygı ve selamlama konuşmasının ardından “Bizleri burada birlik, beraberlik ve en önemlisi kardeşlik duygularıyla bir araya getiren Rabbimize hamd ederek birbirimizi tanımamıza, aramızda kardeşlik mesabesinde bağ kurmamıza, yurt içinde ve yurt dışında ilmin yayılmasını teşvik eden, vatana ve millet faydalı olabilecek iyi insanlar yetişmesine vesile olan cemiyet ve vakfımızın hayatta olan tüm kurucu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunarak  ebediyete irtihal etmiş olanlara ise Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“Bizlerin bu güzel ortamda herhangi bir korku ve kaygı yaşamaksızın bir araya gelebilmesi için evlerimizde, işyerlerimizde, okullarımızda, ibadethanelerimizde kısacası her yerde rahatça hareket edebilmesi için gözünü kırpmadan canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerinde bulunarak yakın zamanda yaşanan terör saldırısı ile ilgili değerlendirme bulunan Maden, “İstanbul ve Mardin’de yaşanan terör saldırısıyla ülkemiz bir kez daha hain bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Hiçbir değer gözetmeksizin hayali bazı amaçlar uğrunda gerçekleştirilen bu hain saldırıyı şahsım ve mensubu bulunduğum camia adına lanetliyorum. Devletimizin terörle mücadelede gösterdiği kararlılığın devam etmesini istiyor, her zaman destek olacağımızı buradan dile getirrmek istiyorum” dedi.

Maden sözlerine “Bugüne kadar ki tüm konuşmalarımızda ilim yaymanın kökleri mazide olan, dalları atiye uzanan, nereden geldiğini ve nereye gideceğini bilen ifrat, tefrit ve taassupta hiçbir zaman yer almayan bir aile olduğunu defaatle dile getirdik. Günümüzde bu hasletlerin ne denli önemli olduğu yaşanan toplumsal sıskıntılardan, yapılan operasyonlardan, açığa çıkan çirkinliklerden rahatlıkla anlaşılmaktadır.” diye devam ederek “İlim Yayma, İslam alamenin içerisinden geçtiği fitne dolu bu zor günlerde fitnede taraf olmamış, hakkın tarafını tutarak yine fitnenin sönmesi için çaba sarfetmiştir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm yetişmiş bireyleri ve kadroylarıyla hem fitnenin sönmesi için uğraşacak hem de ülkemizin ve tüm İslam aleminin gelişmesi, büyümesi ve hakkı hakim kılması için var gücüyle çalışacaktır.” diye konuştu.

“Son günlerde gündemimizi meşgul eden önemli gelişmeler yaşanmış, yeni bir hükümet kurularak ülkemizi yönetmeye başlamıştır. Bu hükümetin ülkemiz ve mazlum coğrafyalar için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”  diyen Maden,  “Şüphesiz ki yeni Hükümetin de en önemli görevlerinden biri ülkemizde yaşayan insanlar arasında kardeşlik ve ünsiyet bağlarının tesisi için doğusu ile batısı arasında yıkılmaz köprüler inşa edilmesinde devletimizin tüm imkanlarını kullanarak etkin rol almasıdır.   İlim Yayma ailesinin liyakat sahibi ve yetkin mensupları bu uğurda Hükümetimize gereken desteği vermekte ve üzerine düşen görevi yerine getirmekte her zaman hazırdır.” yorumunda bulundu.

Konuşmasına “Ekonomik açıdan bir istikrar sağlayan, uluslararası ilişkilerde gücünü ve farkını hissettiren, dünyanın beşten büyük olduğunu haykırarak sömürü düzenine karşı gelen, İslam ülkeleri arasında bir uyanışa öncülük eden Türkiye’nin bir dehlize çekilmeye çalışıldığı artık açıkça görülmektedir.  Vazgeçilmez bir parçası olduğumuz bölge, tarih boyunca dünyanın kaderini belirleyen olayların yaşandığı bir bölge olmuştur. Içerisinde bulunduğumuz zaman diliminde bu gerçek kaynaklı Mülteci Sorunu da bu durumun açık bir kanıtıdır.” diye devam eden Av. Fatih Maden,  “İçerisinde bulunduğumuz sıkıntıları bertaraf edebilmemiz ve bölgede önemli bir güç unsuru olabilmemiz için şüphesiz iç meselelerimizi hallederek yolumuza devam etmeli, yüzümüz dışa çevirerek bölgenin selameti için çaba sarfetmeliyiz. Son 15 yıldır yükseliş ivmesi yakalayan ülkemizin yaşanan büyük krizlere ragmen buralara geldiği, ekonomisinde ve siyasetin bir istikrar yakaladığı bilenen bir gerçektir. Siyasi ve ekonomik istikrarın devam edebilmesi için mevcut anayasanın topyekün değişmesi gerektiği toplumun her kesimi tarafından dillendirilmektedir. Bu konuda konsensus sağlanmışsa da siyasi partilerin tutum ve davranışları yüzünden bu konu halen çözülmüş değildir. Umuyoruz ki önümüzdeki süreçte bu alanda çalışmalar yapılarak nihayete erdirilir. Her zaman desteğimizin devam edeceğini belirtmek isterim.”  dedi.

Maden, “Yeni Anayasanın ihtiyaç olarak açığa çıkmasının temel sebeplerinde biri de ülkenin yönetim modelinin hedeflere ulaşmakta yetersiz kalmasıdır.  Yeni Anayasa ile birlikte değişen ve gelişen Türkiye’nin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağına inandığımız Başkanlık Sistemi’nin tesis edilmesi arzumuzdur.” değerlendirmesinde bulundu.

Av. Maden, “Bu vesileyle bizleri burada bir araya getirmek için emek veren herkese ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Av. Fatih Maden’in konuşmasının ardından Geleneksel İlim Yayma Vakfı Mezun ve Mensupları iftar yemeğine geçildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube