Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2016 Pazartesi

10 Bininci Koroner Anjiyografi Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 10.000’inci koroner anjiyografi gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın yaptığı ziyarette, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu ve Cerrahi Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem İlkay Diken hazır bulundu. Yapılan çalışmalarla ilgili Hastane Yöneticisi Başhekim Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’den bilgiler alan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Hastanesinin gelmiş olduğu bu noktanın takdire şayan olduğunu, bu gelişme ve çalışmaların haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Hastanemizde koroner anjiyografi sayısının 10.000’e ulaştığı ve bu işlemin başarıyla  gerçekleştiği bilgisini aktaran Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Hastanemiz kardiyoloji kliniğinde koroner anjiyografi laboratuvarının kurulduğu 2013 yılından itibaren 7 gün 24 saat başarıyla gerçekleştirilen koroner anjiyografiyle kalp krizi geçiren ya da kalp damarında tıkanıklık bulunan hastalarımızın ameliyata gerek kalmadan tedavi imkânı bulduklarını ifade etti. Aynı zamanda son yaptıkları koroner anjiyografinin 58 yaşında kalp krizi geçiren ve buna bağlı kalbi duran hastanın yeniden canlandırma işlemi ve takibinde anjiyografi ve stent uygulandığı bilgisini de veren Yrd. Doç. Dr. Zehir, Kardiyoloji Kliniğinde gerçekleştirilen 10.000. olgu olan hastanın yeniden sağlığına kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu da yapılan çalışmalarla ilgili vermiş olduğu bilgiler de şunları kaydetti:  “Yakın zamanda 10.000’inci hastamıza koroner anjiyografi yapılarak başarıyla tedavi edildiğini gururla duyurmak istiyoruz. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan ortak kullanım protokolü sonrası hızla gelişen sağlık hizmetlerinden birisi olan anjiografi uygulamasıyla birçok hastanın yaşama tutunması sağlanmış olmasının yanı sıra  Çorum dışından da birçok hastaya başarılı şekilde hizmet verilmeye devam edilmektedir.  Anjio grafi birimi kurulmadan önce kalp krizi tedavisi için son derece kıymetli olan zaman sevk için yollarda geçirilmekte ve bazı hastalarımızın da yaşamını kaybetmekteydi. Başka şehirlere sevkin önüne geçilmiş olmasının yanında klap krizi geçiren hastalara anında müdahale yapılarak birçok hastanın damar tıkanıklığı açılmış, hastalar kısa sürede normal yaşamlarına dönebilmiştir.” 

Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da yaptığı çalışmalarla insanlığa fayda sağlamayı amaç edinen Üniversitemizin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleriyle önemli gelişmeler kaydetmeye devam ettiğini belirtti. Üniversitemizde yapılan çalışmaların ilimizi seven herkesi gururlandırdığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu çerçevede Tıp Fakültemizde başarılı bir kadroyla güzel bir sinerji oluşturulduğunu da vurgulayarak başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’e ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube