Yayınlanma Tarihi: 01 Eylül 2016 Perşembe

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Sistem Dinamiği ve Kontrol Çalıştayı Başladı

Üniversitemiz ve Makina Teorisi Derneği (MAKTED) ortaklığında düzenlenen “Sistem Dinamiği ve Kontrol” konulu çalıştay başladı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çalıştayın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan gerçekleştirdi.

“Değerli bilim insanları ve değerli meslektaşlarım, düzenlenen çalıştaya hoş geldiniz” diyerek açılış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Kendi yaşındaki üniversitelerden çok daha fazla yaşa sahip olan üniversitelerin yapmış olduklarını gerçekleştirmeye gayret eden, geç kalmış olmanın veya geç kurulmuş olmanın fırsata çevirmeye çalışan bir üniversite olarak hareket ediyoruz. Bu anlamda da düzenlenen etkinliği Hitit Üniversitesi olarak çok önemsiyoruz” diyerek üniversitelerin üzerine düşen görevin altını çizdi. 

Üniversitelerin doğru işlerle uğraşması ve bilim yapması gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Milli yazılıma, milli uçağa, milli tanka ve milli insanlara ihtiyacımız var. Bizlerin bir görevi insanlığı aydınlatmak, bir diğeri de ülkemizin her alanda ihtiyaç duyduğu milli olan bilgi ve teknoloji birikimini arttırmaktır’’ diyerek toplumun gelişmesinde üniversitelerin vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade etti ve bunun için genç akademisyenlere büyük görev düştüğünü vurguladı.

15 farklı üniversiteden katılımcının yer aldığı çalıştayın üniversitelerarası yeni iş birlikleri ve projelerin ortaya çıkmasında önemli olduğunu belirten Rektörümü Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (HÜBTÜAM) sahip olduğu imkânların Türkiye’deki tüm akademisyenlerin hizmetinde olduğunu ifade ederek ‘‘Bilime ve ülkemizin gelişimine hep birlikte katkıda bulunacağız. Etkinliğin düzenlenmesindeki değerli katkılarından dolayı MAKTED Başkanı Prof. Dr. Eres Söylemez’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan çalıştayın ilk dersi başlamadan önce bu çalıştayın Fakültemizde düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çalıştayın en iyi şekilde gerçekleşmesi için ekip olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Ardından Prof. Dr. Bülent Platin’in ‘İleri Beslemeli Kontrol’ konusundaki dersi ile çalıştay başladı. 

Çalıştay, sistem dinamiği ve kontrol alanında çalışan genç bilim insanlarına bu alanda uzun süre çalışmış olan hocalarımızdan temel konuları dinleyebilme olanağını tanıyacaktır. Çalıştay, aynı alanda çalışan genç akademisyenlerin birbirlerini tanımalarına, işbirliği ilişkileri geliştirmelerine olanak tanıyarak üniversiteler arasında bölgesel ve gelişimsel eşitsizliğin giderilmesini de amaçlamaktadır. 

Çalıştay kapsamında farklı üniversiteden gelen katılımcılara HÜBTÜAM’da kullanıma açılan cihazlar ve sunulan hizmetler hakkında tanıtım yapmak amacıyla HÜBTÜAM ziyareti ile Boğazkale – Hattuşa gezisi gerçekleştirilecektir. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube