Yayınlanma Tarihi: 02 Eylül 2016 Cuma

Üniversitemiz Özel Güvenlik Personeline Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Üniversitemizde görev yapan özel güvenlik personeline Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu tarafından jop, kelepçe gibi zor kullanım aletlerinin kullanılması, üst araması, yakalama, etkisiz hale getirme ve gözaltına alma, şüpheli ve patlayıcı madde konularında eğitim verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cemil Sağlam ve çok sayıda özel güvenlik personelinin katıldığı seminerde İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, “Bir binanın girişi ile en içteki birimi arasında güvenliğe yönelik bir uyum varsa sorunsuz bir işleyiş vardır. Özel güvenlik personeli de bu işleyişin hemen hemen her noktasında yer aldığı için sürecin pürüzsüz bir şekilde ilerleyebilmesi adına büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple Çorum’un güvenliği için bizler sizlerin özverili görev yapmanızı önemsiyor ve hepinize teşekkür ediyoruz” diyerek 15 Temmuz darbe girişimi süresince FETÖ/PDY’nin yaptıkları yasadışı örgütlenmelere yönelik önleyici güvenlik tedbirleri ve asayiş konuları ile birlikte üniversitelerde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi.

Murat Kolcu, başta insan haklarına uygunluk çerçevesinde yaşanabilecek olayların önüne geçmek için güvenlik personelinin olaylarda nasıl hareket etmeleri ve hangi durumlarda hangi hareket tarzlarını benimsemeleri gerektiği hakkında da genel bilgiler verdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube