Yayınlanma Tarihi: 01 Ocak 2017 Pazar

Milli Türk Talebe Birliğinden Rektörümüze Ziyaret

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Yönetim Kurulu Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Kurul toplantıda,  2017 yılı itibarıyla yapılması planlanan etkinlik, program ve yapılan/yapılacak projelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uzun yıllar yükseköğrenim gençliğine hitap eden MTTB’nin ilk olarak 14 Aralık 1916 yılında kurulan bir asırlık bir geçmişe sahip bir talebe ocağı olduğunu, geleceğini kendisi, toplumu ve dünya insanlığı için en iyi şekilde inşa edecek üniversite gençliğinin taşıması gereken sosyal, kültürel ve fikri donanıma sahip; ahlaklı, kararlı ve gücünü geleneğinden alan bir neslin yetişebilmesi için teşkilat olmayı ve her yönü ile Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen misyonuyla şu anda Türk-İslam coğrafyasına örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, bulunduğumuz dönem itibarıyla milletini seven, millilik ruhunu taşıyan ve ülkesi, milleti için çalışan bireylere ihtiyacımız olan bugünlerde gençliğe çok büyük görev düştüğünü, bu duygu ve düşüncelerle hareket eden Birliğin, hayata atılmadan önce, talebelik döneminde sorumluluk yükleneceği, toplum hayatına hazırlanmasında ülkesinin meselelerine vakıf olmanın, eğitim-öğretimde yanında moral ve maneviyat bakımından da verilecek göreve hazır olmaları ve  hadiselerin özünü irdeleyebilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Öte yandan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  talebe teşkilatlarının gençlerin bu yönlerini tamamlayan, onların idealist, milli kültüre sahip birer şahsiyet olmalarına yardımcı olan ve gençliği temsil eden kuruluşlar olduğunu dile getirdi.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Milli Türk Talebe Birliği gibi adında milli kavramı geçen ve millilik ruhunu taşıyan bir oluşum içerisinde öğrencilerimizin yer almasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ve öğrencilerimizle gurur duyduğunu belirterek her türlü iş birliği ve etkinliğe Üniversite olarak açık olduklarını bildirdi. Bunlara ek olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel’in yakın zamanda Çorum ilimize iştirak edeceğini, ilimizde çeşitli ziyaretlerde bulunup aynı zamanda Üniversitemizi de ziyaret edecek olmasından büyük bir memnuniyet duyacağını dile getirerek kendilerini ağırlamaktan şeref duyacaklarını kaydetti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube