Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2017 Perşembe

Rektörümüz HUZEM Müdürlüğüne Ziyarette Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde (HUZEM) incelemelerde bulunarak HUZEM Müdürü Prof. Dr. Abdullah Çolak’ı ziyaret etti. Ziyarette Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz hakkında bilgi paylaşımında bulunularak yapılması planlanan, geleceğe dönük çalışma ve projelerle ilgili bilgi alışverişinde de bulunuldu.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, eğitim ve öğretimin çok büyük bir yelpazeye sahip olduğunu, alternatifler ve fırsatlar yaratmanın Üniversiteler olarak çok önemli olduğunu ifade ederek bu bağlamda, eğitimin sadece bir kolu olan uzaktan eğitimin de büyük bir işlevi olduğuna dikkat çekti.

Birçok çaba ve çalışmanın sonucunda uzaktan eğitimin Üniversitemize ve topluma sağlayacağı yararlar göz önüne alınarak 2013 yılında Merkezimizin kurulduğunu belirten Prof. Dr. Alkan,  yapılan her çalışmanın büyük bir özveri ve sabır gerektirdiğini vurguladı.

Uzaktan eğitimin Oxford Üniversitesi dahil olmak üzere birçok uluslararası üniversite bünyesinde olduğunu, bu anlamda dünyadaki gelişmeler doğrultusunda alternatifler sunmanın önemini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde şu anda yaklaşık 40.000 öğrenciye sınav yapıldığını, Merkezimizin çok aktif bir şekilde çalıştığını vurgulayarak bu muazzam başarının rastlantı eseri değil, çalışmaların sonucu olduğunu sözlerine ekledi. 

Aynı zamanda Rektörümüz Prof. Dr.  Alkan Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne yakın zaman önce atanan HUZEM Müdürü Prof. Dr. Abdullah Çolak’ı tebrik ederek kendisine başarılar diledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube