Yayınlanma Tarihi: 05 Ocak 2017 Perşembe

Genel, Mesleki ve Teknik Kurslar Düzenlemelerine İlişkin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında Genel, Mesleki ve Teknik Kurslar Düzenlemelerine ilişkin iş birliği protokolü Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen tören ile imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında; toplumsal ve tarımsal alanda yaşanan teknolojik gelişmeleri takip ederek, bilen ve üretimde bu bilgilerini kullanabilen, gelişmelere tanışık, toplumumuzda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının oluşturulabilmesi için Hitit Üniversitesi, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde insanlarımızın kendilerini geliştirmeleri, değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmaları, aile ve toplum hayatına olumlu katkıda bulunabilmeleri ve toplumda hak ettikleri yeri almalarına katkıda bulunmak üzere sosyal, kültürel, sanatsal vb. kursların düzenlenmesi ve pek çok konuda ortak çalışmaların yapılması amaçlanmıştır.

Tören sonrası imzalanan protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığına aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyo-kültürel kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğine inandığını belirterek Hitit Üniversitesi’nin ilimizde çok yakından kurduğu diyalog ve iş birlikleri ile farklı alanlarda düzenlediği sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle toplumun her kesimine hitap etmeye gayret ettiğine dikkat çekti.

Yapılan protokol çerçevesinde başta Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HİTİTSEM) yürüttüğü eğitim faaliyetleri kapsamında Arı Yetiştiriciliği Sertifika Programı düzenlenmesinin planlandığını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İlimizdeki arı yetiştiricilerinin bilgi seviyelerinin artırılabilmesi ve destek programlarından faydalanabilmeleri için böyle bir eğitim programı düzenlenmesinin planlandığını ifade ederek bu süreçteki değerli katkılarından dolayı başta Vali Necmeddin Kılıç olmak üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan ile emeği geçen herkese teşekkür etti.    



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube