Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2017 Çarşamba

“2. Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans Eğitimi” Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Üniversitemiz Borsa Finans Kulübü işbirliğinde düzenlenen “Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans” eğitiminin ikincisi tamamlanarak belge almaya hak kazanan öğrencilerin sertifika ve katılım belgeleri gerçekleştirilen tören ile dağıtıldı. 

İçeriği İİBF Bankacılık ve Finans öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Yıldırım tarafından hazırlanan ve Ziraat Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Gökhan Esenyel tarafından da uygulama boyutu aktarılan 30 saatlik eğitime İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan toplam 63 öğrenci katıldı. 

Eğitim sonunda yapılan sınav sonucunda başarılı olan 45 öğrencimize sertifika, 18 öğrencimize de katılım belgesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Katılım Bankaları Müdürleri tarafından verildi.

Rektörlük Erol Olçok Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ziraat Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Gökhan Esenyel, Vakıf Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Sinan Aktaş, Kuveyt Türk Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Ercan Andıç, Türkiye Finans Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Çetin Özkan, Albaraka Türk Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Mehmet Köse, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ve eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz katıldı. 

Katılım Bankaları Müdürleri ile kısa bir söyleşinin de gerçekleştirildiği törende dünyada İslami bankacılık aktif büyüklüğünün 2019 yılına kadar yaklaşık 2 Trilyon dolara ulaşırken, ülkemizde Katılım Bankacılığı payının % 5 düzeyinde olduğunu, arzu edilen seviyenin 2023 yılına kadar % 25 seviyelerine çıkarılması hedeflendiğini belirtildi. Belge alan tüm öğrencilerin katılım bankacılığında potansiyel birer çalışma arkadaşı olarak gördüklerini ifade eden Katılım Bankaları Müdürleri, bu alanda bundan sonra yapılabilecek tüm organizasyonlarda imkanlar doğrultusunda katkı sağlayacaklarını belirterek öğrencilerimizin aldıkları Sertifika ve Belgelerinin işe girerken son derece önemli olduğunu ve yabancı dil bilgisinin aranan şartlar arasında olduğunu vurguladılar. Programda ayrıca kurum içinde terfi ve yükselme işlemlerinde Sermaye Piyasası Lisanslarının önem arz ettiği ve en az Düzey 1 belgesine sahip olunması gerektiğinin de altı çizildi.

Etkinlik, eğitimlere sağladıkları katkılar dolayısıyla İİBF Bankacılık ve Finans öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Yıldırım’a ve Ziraat Katılım Bankası Çorum Şube Müdürü Gökhan Esenyel’e Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın teşekkür belgelerini takdim etmesi ve anı fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube