Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2017 Pazar

Altyapı Projelerimiz Devam Ediyor

Üniversitemizin yaklaşık 2000 dönümlük büyüklüğe sahip Kuzey Kampüsünün 1. Etabı kapsamında projelendirilen ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının destekleriyle gerçekleştirilen stadyumumuzun inşaatına başlandı.

Yakın bir zaman öncesinde yer teslimi yapılarak inşaatına başlanan tesisin Haziran 2018’de tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır.

İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Birkaç ay öncesinde hizmete giren Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde yer alan, ulusal ve uluslararası her türlü kapalı spor müsabakalarının gerçekleştirilebileceği fiziki altyapıya sahip bir salonu Üniversitemize ve İlimize sunmanın mutluluğunu yaşamıştık. Buna ek olarak Spor Toto Teşkilat Başkanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Üniversitemize verilen destekle ve Kalkınma Bakanlığı’ndan aldığımız bütçe ile bir stadyumun inşaatına da başladık” diyerek ulusal tüm futbol müsabakalarının yapılabileceği büyüklükte futbol sahasına ve yaklaşık 1500 kişilik tribün kapasitesine sahip olacak tesiste kısa, orta ve uzun mesafeli 4 adet 400 metrelik atletizm pistinin yer alacağını belirtti.

Bunlara ek olarak tesiste bulunan kum havuzunun uzun atlama ve 3 adım atlama gibi müsabakalarda kullanılabileceğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Stadın hizmete girmesiyle birlikte Üniversitemizin 20.000’e yakın akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin tümünün istifade edebileceği ve ilimizde pek çok müsabakaya ev sahipliği yapabilecek güzel bir tesise daha kavuşmuş olacağız. Günümüzde hemen herkesi yakından ilgilendiren gerek sosyolojik gerekse de sağlık açısından büyük önem sahip spor alanında önemli bir işleve sahip olacağını düşündüğümüz stadyumun yapımında emeği geçen Kalkınma Bakanlığımıza ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza Üniversitemiz ve İlimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube