Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2017 Pazar

Üniversitemizde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizde; TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı bünyesindeki Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü tarafından yürütülen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme, 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme ve 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programlarına ilişkin tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tanıtım etkinliği öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden Dr. İhsan Erdem Kayral, toplantı ile ilgili genel bilgi paylaşımında bulunarak gösterilen ilgiden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da bu ve benzeri toplantıları önemsediklerini ifade ederek Dr. Kayral’a çalışmalarında başarılar diledi.

TÜBİTAK Başuzmanı Dr. İhsan Erdem Kayral tarafından yapılan tanıtımda, söz konusu programlara ilişkin bilgi paylaşımında bulunularak katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

Bilim ve Toplum Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlamaktadır. Her yıl açılan çağrıya yapılan proje başvuruları değerlendirilerek destek verilmektedir. 

TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı

2012 yılı içerisinde geliştirilen ve içerik çalışmaları tamamlanan 4005 kodlu Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çağrısında “öğrencilerde ve toplumda bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla öğretmen adayları ve öğretmenlere yenilikçi yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak aktarılması” hedeflenmektedir. Her yıl açılan çağrıya yapılan proje başvuruları değerlendirilerek destek verilmektedir. 

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı

Bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla hazırlanan sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları ile tematik oyunlar, yarışmalar, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi tercihen etkileşimli uygulamaları içermektedir.








HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube