Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2017 Çarşamba

Tıp Fakültemiz İlimizde İlkleri Gerçekleştirmeye Devam Ediyor

Başta bulunduğu il ve bölge, sonrasında ülkemiz ve tüm insanlığa katkı sağlamak maksadıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üniversitemiz her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizin yapmış olduğu başarılı tedavi yöntemleriyle ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde hastanemize başvurarak Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde tedavisine başlanan hastamız ilimizde ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Üniversitemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak başta olmak üzere hastanemizin deneyimli hekim ve yardımcı personelinden oluşan tecrübeli bir ekiple ülkemizde üst grup üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde dahi çok nadiren yapılan ve omurganın üst düzey bir ameliyatı olan omurga cerrahisi hastanemizde başarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak, yapılan son operasyon ile birlikte daha öncede ilimizde ilk olarak yapılan yetişkin ve çocuk beyin tümörü, çocuk kafa tası şekil bozukluğu, erişkin sinir sıkışması ameliyatlarına ( trigeminal nevralji) bir ilkin daha eklendiğini ifade etti. 16 yaşında omurga eğriliği olan hastaya omurga düzeltme ameliyatı yaparak omurganın belirgin şekilde düzeltildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kamaşak, hastanın hayat kalitesinde önemli derecede iyileştirme sağlandığını da sözlerine ekledi.

Hastamıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Üniversitemizin günden güne her alanda kaydettiği büyüme ve gelişmeyle her geçen gün farklı başarılara imza attığını belirterek tecrübeli öğretim üyelerimiz ve deneyimli hekimlerimizle birlikte gerçekleştirilen başarılı operasyonların Tıp Fakültemiz ile hastanemizin ne denli büyüdüğünü gösteren en önemli somut çıktılar olduğunu vurguladı. 

Bu ve benzeri operasyonların ilimizde yapılıyor olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu da dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini yineleyerek bu yıl eğitim-öğretime ilimizde 62 öğrenciyle başlayan Tıp Fakültemizin bünyesinde imza atacağı başarılı çalışmaların artarak devam edeceğine yürekten inandığını belirtti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yapılan başarılı operasyondan dolayı Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak, ameliyatı gerçekleştiren uzman doktorlarımız ile tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube