Yayınlanma Tarihi: 21 Kasım 2017 Salı

Üniversitemiz 4. Çorum Tanıtım Günlerinde Tanıtıldı

Barış ve Kardeşliğin Kadim Medeniyetler Şehri Çorumumuzun tarihiyle, kültürüyle, eğitim olanaklarıyla ve lezzetleriyle tanıtıldığı, 4. Çorum Tanıtım Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen 4. Çorum Tanıtım Günlerinde, 16-19 Kasım 2017 tarihlerinde başta Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Üniversitemiz olmak üzere İlçe Kaymakamlıkları ve diğer Kurum ve Kuruluşlarımız ile Sivil Toplum Kuruluşları yer aldı.

4. Çorum Tanıtım Günleri açılış programında konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Çorum'un sanayisiyle, vatansever insan yapısıyla, tırnağıyla mücadele eden müteşebbis insan grubuyla, tarımıyla ve turizmiyle önemli bir kent olduğunu belirterek, "Çorum, dünyadaki medeniyetin kaynağı, Anadolu Coğrafyasının kalbi, beş bin yıldır kesintisiz uygarlıkların bir coğrafya bir dönem dünya medeniyetine başkentlik yapmış Hattuşanın bulunduğu il olan Çorum, elbette çok daha iyi tanıtılmayı hak ediyor. Sanayisiyle, vatansever insan yapısıyla, tırnağıyla mücadele eden müteşebbis insan grubuyla, tarımıyla ve turizmiyle önemli bir kent Çorum. Çorum'un tüm unsurlarını, zenginliklerini ve potansiyelini sizlere dört gün boyunca tanıtmaya çalışacağız." dedi.

Programda açılış kurdelesi kesilmeden önce bir konuşma gerçekleştiren TBMM Başkanı Kahraman, “Bu tanıtım günleri çok güzel oluyor. Ülkemizin zenginliğini görüyoruz. Şehirlerimiz ve ilçelerimiz kaynaşıyor bu şekilde. Bu güzel projeyi başlatan kimse onu tebrik ederim” dedi.

Çorum’un 5 bin yıllık tarihe sahip olduğunu belirten Kahraman, Çorum’un medeniyetler görmüş medeniyetler geçirmiş bir şehir vurgusunu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Çorum gerçekten milliyetçi güçlü bir şehir. Tarihimize çok katkıları var. Çorumumuzun yüz ölçümüne sahip olmayan çok devlet var. Bizim devletimiz güçlü bir dünya devleti idi. 3 kıtada vardık. Yedi denize hükmediyorduk. Yirmi milyon kilometre karelik bir alana yayılmıştık. Dünyaya adalet dağıtan güçlü bir dünya devletiydik. Dış yardımlar da miktar olarak Amerika birinci Türkiye ikinci sırada. Milli gelir olarak ise Türkiye birinci sırada.”

Üniversitemizin tanıtım standı ile yer aldığı etkinlikte başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından olmak üzere Okt. Mehmet Aydınkal, yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve diğer görevli personelimizce Üniversitemiz tarafından bilgiler verilerek yaşanan gelişmeler tüm gönüldaşlarımızla paylaşıldı. 

Protokol üyeleri ile birlikte standımızı ziyaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Üniversitemizin gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgiler alarak yabancı uyruklu öğrencilerimizle anı fotoğrafı çektirdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube