Yayınlanma Tarihi: 03 Kasım 2017 Cuma

HÜKAM, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri İstişare Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Kadın ve Aile Sorunları Uygulama Merkezi (HÜKAM),  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımlarıyla gerçekleşen “Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KASAUM) İstişare Toplantısı”na katıldı. Toplantıda, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam da yer aldı.

Bakan Kaya toplantı da kadının güçlendirilmesi ve hemen her alanda daha etkin olması adına son 15 yılda anayasal ve yasal düzenlemeler gerçekleştirildiğini hatırlatarak Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalara, üniversiteleri ve özellikle Kadın Sorunları Araştırma Merkezlerini (KASAUM)  dahil etmeye önem verdiklerini aktardı.

Bakanlık olarak 2016 yılı sonunda yürürlüğe konulan ve 2016-2020 yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planı”nı ilgili kurum ve kuruluşlarla güçlü bir iş birliği içerisinde uyguladıklarını belirten Bakan Kaya, iki yeni eylem planının daha hazırlıklarını başlattıklarını dile getirerek “Bunlardan biri; kadınların hak, fırsat ve imkanlara tam erişimlerinin sağlanması olup bir diğeri ise ekonomik, sosyal, siyasal yaşama katılımlarının güçlendirilmesi kapsamında 2018-2023 yılları itibarıyla uygulanacak olan ‘Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’dır” diye konuştu ve ekledi: “Yine aynı dönemi kapsayacak ‘Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ hazırlıkları da devam ediyor.” 

Toplantıda son olarak, üniversitelerin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri’nin gerçekleştirdikleri çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya, yapılan projeler ve çalışmalardan ötürü memnuniyet ve mutluluk duyduğunu ifade ederek bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube