Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2017 Çarşamba

Futsal Rektörlük Kupası Sona Erdi

Rektörlük Kupası adıyla Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde 11 Aralık 2017 Pazartesi günü başlayan Futsal Turnuvası’nda oynanan 3. ve 4.’lük ile final müsabakaları sonucunda kupa sahipleri belli oldu.

4 grupta 15 takımın mücadele ettiği turnuvada 3. ve 4.’lük müsabakası Fen Edebiyat Fakültesi ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Heri arasında gerçekleştirilirdi. 6-5 skorla biten maç sonucunda turnuvanın 3.’lük kupası Fen Edebiyat Fakültesi’nin olurken; İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Heri takımı turnuvayı 4. olarak tamamladı.   

Turnuvanın final müsabakası ise Çorum Beşlisi ile İlahiyat Fakültesi arasında oynandı. Normal süresi 2-2 eşitlikle tamamlanan maçta turnuvanın şampiyonu seri penaltı atışlarıyla belirlendi. Penaltı atışlarında rakibine karşı 6-5 üstünlük sağlayan İlahiyat Fakültesi, Futsal Rektörlük Kupası Şampiyonu oldu. Çorum Beşlisi de 2.’lik kupasını elde etti.

Dereceye giren takımlarımıza madalya ve kupaları müsabakalar sonrasında düzenlenen törenle takdim edildi.

Turnuva 3.’sü Fen Edebiyat Fakültesi’ne 3.’lük kupası Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emre Güler tarafından, turnuvayı 2.’likle tamamlayan Çorum Beşlisi’ne 2.’lik kupası Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından ve şampiyon takım İlahiyat Fakültesi’ne şampiyonluk kupası ise Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak tarafından takdim edildi.

Kupa töreni sonrasında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Fair-play çerçevesinde birbirinden güzel ve çekişmeli pek çok müsabakanın gerçekleştirildiği Futsal turnuvasında dereceye giren takımları tebrik ederek organizasyona katılan tüm takımlara teşekkür etti. Üniversitemiz personeline yönelik futsal turnuvası ile başlatılan sportif etkinliklerin farklı branşlarda düzenlenmeye devam edileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ulusal ve uluslararası ölçekli pek çok organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olan spor salonumuzun belirlenen takvim çerçevesinde Üniversitemiz personelinin kullanımına açıldığını da sözlerine ekleyerek Hitit Üniversitesi olarak bu ve benzeri faaliyetleri gerçekleştirmeye büyük önem verdiklerini belirtti. 


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube