Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2017 Pazar

Atatürk Üniversitesi AÖF Güz Dönemi Ara Sınavları Yapıldı

Çorum Sınav Koordinatörlüğü bünyesinde gerçekleştirilen 2017 yılının son sınavı niteliğinde olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATAÜNİ-AÖF) 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavları, 02 – 03 Aralık 2017 tarihlerinde Üniversitemizde, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturum halinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Akademik Takviminde; Güz ve Bahar Dönemlerinde Ara Sınavı, Dönem Sonu Sınavı ile birlikte Bütünleme Sınavları da yer almaktadır. Atatürk Üniversitesince İlimizde Hitit Üniversitesi eğitim birimlerinde gerçekleşen ve ilk defa 2013 yılında uygulanmaya başlanan ve her geçen yıl aday sayısında bir artış yaşanan bu sınava, ilimizden ve çevre illerden çok sayıda aday katılmaktadır. 

Öte yandan, Hitit Üniversitesi bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü, yeni ve modern binasına 2016 yılı başlarında taşınarak Üniversitemizin diğer birimlerinden bağımsız bir şekilde adaylara ve tüm paydaşlara daha kaliteli ve profesyonel hizmet sunmaktadır.

Sınav koordinatörlüğümüz gerek fiziki yapısındaki olumlu değişiklikleri gerekse her geçen yıl artan aday/sınav sayısındaki artışlar bu merkezin daha kaliteli ve nitelikli hizmet sunma gereksinimini de zorunlu kalmaktadır. Sınav Koordinatörlüğümüz, ÖSYM sınavları ile birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve diğer bazı kurumların sınavlarını da bu merkezden koordine etmektedir. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde ilimizde 28 ayrı sınavda yaklaşık 120 bin aday Sınav Koordinatörlüğümüzce koordine edilen sınavlara katıldı. Aynı zamanda ÖSYM Aday Başvuru işlemlerinin yürütüldüğü Merkezde, aday başvuru işlemleri ile birlikte aday şifre edinme/şifre yenileme, fotoğraf güncelleme, tercih işlemleri gibi ÖSYM Başkanlığınca yürütülmekte olan birçok hizmeti il düzeyinde yerine getirmektedir. 

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, İlimizde yapılan bu sınavların kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


ÇORUM SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube