Yayınlanma Tarihi: 07 Aralık 2017 Perşembe

Rektörümüz Engelli Öğrenci Birimi Kahvaltı Programında Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Engelli Öğrenci Birimi Temsilcileri ve öğrencilerimizle kahvaltı programında bir araya geldi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça, Engelli Öğrenci Birimi Temsilcileri ile öğrencilerimiz katıldı.

Programda, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü olarak öğrencilerimize bilgilendirme yapılarak sorunlarına imkânlar ölçüsünde en kısa sürede çözüm üretmek amaçlanarak gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan toplantıda yaptığı konuşmada, gelişen ülkemizin başta yakın coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada söz sahibi olması ve her anlamda liderliğini sürdürebilmesi için geleceğimizin en önemli unsurunun yetişmiş insan gücü olduğunu ve bu noktada üniversitelere düşen görevin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda 20.000’e yakın öğrencisi ve 1.500’e yakın akademik ve idari personeliyle Üniversitemizin önemli gelişmelere imza attığını ve bu yolda büyük bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu gelişmelerin bağımsız kurumlarca yapılan değerlendirmelerle de belgelendirildiğini hatırlattı.

Rektör Prof. Dr. Alkan,  Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile konulara daha profesyonel yaklaşıldığını ve engelli öğrencilerimize teknik ve sosyal destekler verme amacıyla yoğun çalışmalar yapıldığını vurgulayarak “Üniversitemiz, eğitim hayatında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimler için her zaman öğrencilerimizin yanındadır. İnşaatı tamamlanan ve devam eden tüm binalarımızda engelli öğrencilerimiz ve personelimizin ihtiyaçlarına uygun projelendirmeler yapılmakta ve öğrencilerimizin çok daha kaliteli ortamlarda öğrenimlerini sürdürebilmeleri hedeflenmektedir. Hitit Üniversitesi olarak engelli personel ve öğrencilerimizle iş birliği içerisinde hareket ederek engelli bireylerin toplumsal hayatın içerisinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yer almalarına destek olma gayretindeyiz.” diye konuştu.

Öğrencilerimizden gelen görüş, tavsiye ve talepleri doğrultusunda “nadir hastalıkların farkındalığı” konusunda bir öğrenci kulübü açılmasına ilişkin çalışmalara başlanılacağı da belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Engelsiz Öğrenci Birimi ile ilgili çalışmalarından dolayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam’a, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça’ya ve Engelsiz Öğrenci Birimi Temsilcilerine teşekkür etti.

Üniversitemizin Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, öğrencilerin akademik yaşamlarını eşit ve en etkin biçimde sürdürebilmelerinin önündeki engelleri belirlemekte ve bu engelleri ortadan kaldırarak öğrencilerin akademik, soysal ve kişisel gelişimlerini destekleyici bir ortam oluşturmaktadır. Bunun için Engelli Öğrenci Birimimiz öğrencilerimize akademik programlara erişimde eşitlik, barınma ihtiyaçları konusunda öncelik, üniversite yaşamına dahil olabilmede eşitlik sağlamakta, üniversite dâhilinde engellilik konusunda farkındalık oluşturmaktadır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube