Yayınlanma Tarihi: 08 Aralık 2017 Cuma

Otizmli Çocuklar Rektörümüzü Ziyaret Etti

Üniversitemizdeki bilgi birikiminin toplumsal yarara dönüştürülmesi için Çorum Belediyesinin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda proje yapmak üzere Çorum Belediyesi ile Üniversitemiz işbirliğinde düzenlenen “Çorum İçin Bir Projem Var” kapsamında yürütülen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması” proje ekibi, otizmli çocuklar ve aileleri Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. 

Böyle bir çalışmanın Çorum’da yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen, proje kapsamında yapılan etkinliklerin çocukların davranış problemlerini en aza indirme noktasında büyük katkılar sağladığını belirterek desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a ve proje ekibine teşekkür etti. 

Ziyarette, projenin yürütücülüğünü üstlenen Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Faruk Yamaner, yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vererek projenin Üniversitemiz, Çorum Belediyesi ve Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi. Proje kapsamında otizmli çocuklara spor becerileri kazandırmayı, motor becerilerinde, sosyal ve duygusal yönlerinde gelişim sağlamayı ve otizmli çocuklar ile ailelerin toplumsallaşmasında yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Yamaner, proje ile otizmli çocukların iletişim, öz bakım, sosyalleşme becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra toplumda farkındalık oluşturulmasını amaçladıklarını belirterek projenin gerçekleştirilmesindeki desteklerinden dolayı başta Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Hitit Üniversitesinin kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da en başından bu yana bu ve benzeri projelere çok büyük önem verdiklerinin altını çizerek Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği tüm çalışmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamayı birincil misyonu olarak kabul ettiğini vurguladı. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube