Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2017 Pazartesi

Rektörümüz 45. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın yapmış olduğu davet üzerine dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olarak gösterilen 45. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasına şeref konuğu olarak katıldı. 

10-12 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonunda bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında bayanlar ve erkekler serbest kategorilerinde toplam 16 ülkeden yaklaşık 300 güreşçi minderde ter döktü. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, turnuvada 60 kg’da dereceye giren güreşçilere madalyalarını takdim etti. 

Ayrıca geçtiğimiz günlerde 1. Kategoriye yükselen Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker, ilk kez Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında bu unvanla mindere çıkmış oldu.

Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, farklı branşlarda spor turnuvalarının düzenlendiği ülkemizde ata sporumuz olan güreşin ayrı bir yerinin olduğunu ifade ederek bu alanda olimpiyat, dünya şampiyonluğu elde etmiş başarılı sporcuların varlığının ülkemiz ve vatandaşlarımız için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Tevfik Kış, Nazmi Avluca gibi dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarmış Çorum’da da güreş sporunun ayrı bir yeri olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasına başarılı bir ev sahipliği yaptığımızı hatırlatarak Çorum’un Üniversitesiyle, yöneticisiyle, idarecisiyle güreş sporuna büyük katkılar sağlayan bir şehir olduğunu belirtti.

Eğitim-öğretim faaliyetleri ile bilimsel çalışmalarında önemli başarılar imza atan Üniversitemizin bunların yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere de ev sahipliği yapmaya devam ettiğini açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesinin 09-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonasına (Futsal’2017) ev sahipliği yapacağını belirterek tüm sporseverleri Çorum’a davet etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube