Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2017 Cuma

Çanakkale Şehitlerimizi Buğday Çorbası, Hoşaf ve Ekmek Menüsüyle Andık

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi işbirliğiyle 18 Mart 1915 Çanakkale Savaşı Zaferi ve bu Savaşta hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimizin Çorum Halkıyla birlikte yâd edilmesi için Çanakkale Savaşı’nda askerlerimize verilen yemeğin benzeri (buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek)  Saat Kulesi civarında dağıtıldı. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ile Ahmet Yabacıoğlu’nun katıldığı etkinlik Çorum Halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Son dört yıldır iki kurumun işbirliğinde düzenlenen programda Çanakkale Savaşı sırasında askerlere verilen yemek menüsünün aynısı ikram edilerek mücadelenin sadece düşmana karşı değil aynı zamanda yokluk ve maddî sıkıntılara karşı da verildiği vurgulandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, son 4 yıldır Çorum Belediyesi ile ortaklaşa Çanakkale Şehitlerimizi anmak, o günkü menüyü insanlara hatırlatmak adına böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade ederek “Çorum Belediyesi her zaman ortak işbirliği yaptığımız, Üniversitemizin çok yakın hukuku içerisinde olan bir kurum. Belediye Başkanımıza bu diyaloğumuzdan ve işbirliklerimizden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Gerçekten çok zor şartlarda, bu menü ile insanlar savaşmışlar. Amacımız bunu hatırlayarak daha sağlam çalışmalar, projeler yaparak emin adımlarla geleceğe ilerlememiz gerekiyor. İnşallah Üniversitemiz, Belediyemiz hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yapmış olduğu konuşmasında “Bizim millet olarak en önemli dönüm noktalarımızdan, tarihi kırılma anlarımızdan birisidir Çanakkale Zaferinin yaşandığı gün. O anki ruhu, gerek imkanları, gerek imkansızlıkları gerekse de o dönemdeki insanların hissiyatının bugün de bir şekilde hissedilmesine vesile olması bakımından hem Üniversitemizin yapmış olduğu bu program hem de buna benzer programların hepsi çok çok önemli. Bizim millet olarak benliğimizi korumamız ve tarih sahnesinde en güçlü şekilde yer almamız için geçmişimizi çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, diğer kamu kurumlarımız ve STK’lar son yıllarda çok duyarlı bir tutum ortaya koyuyorlar. Belediye olarak biz de bu çalışmaların bir ayağı olmaya gayret ediyoruz. Allah milletimize bir daha öyle günler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube