Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2017 Pazar

Üniversitemiz ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında eğitim ve bilimsel çalışma alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.  

Gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam katıldı.

Üniversiteler arasında iş birliğini ve ilişkileri daha da güçlendirecek protokol çerçevesinde, her iki üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin, eğitim ve araştırmada değişim ve iş birliği yoluyla öğrenmenin gelişmesini sağlamak, eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliği yapmak, üniversitelerin laboratuvar, hastane klinikleri, kütüphane, sosyal, kültürel, spor gibi alanlarından yararlanmak amaçlanmaktadır. 

Ankara’nın 5. Devlet Üniversitesi olarak 2010 yılında kurulmuş  genç bir üniversite olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin henüz 7 yıllık bir üniversite olmasına rağmen şu anda büyük bir ivmeyle öğrenci sayısının artması beraberinde sadece nicel değil, nitel gelişiminin de takdire şayan olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu hızlı gelişimin ve büyümenin mimarı olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan’ın çalışmalarının sonucunda elde edilen büyük bir başarının tablosudur. Eğitim-öğretim kurumları bir milletin en önemli beynini oluşturması bakımından bizler büyük bir görevi yüklenmekte olup bu yolda, mesai mevhumu olmadan, var gücüyle çalışan ve emek veren herkese öncelikle şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. İmzalanan bu protokol kapsamında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesiyle başta Tıp Fakültesi olmak üzere diğer birimleriyle koordineli bir şekilde çalışmamızı sağlayacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirilen bu iş birliğinin her iki üniversiteyi daha da güçlü kılacağını belirterek protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 “Üniversitemizin geldiği bu noktada, yapmış olduğu çalışma ve emeklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulunarak üniversite olarak destek vermekten dolayı mutluluk duyacaklarını da belirten Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan Üniversitemizle ortak çalışma ve iş birlikleri yapmaya her zaman açık olduklarını dile getirerek protokolün iki üniversite için hayırlı olmasını diledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube