Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2017 Salı

Hitit İlahiyat Yine Birinci Oldu

İlk olarak 2015 yılında uygulamaya konan akademik teşvik puanları baz alınarak bu yıl ikincisi hazırlanan Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) 2017 Raporu’na göre Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, 2006 yılından sonra kurulan İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi arasında, geçen yıl olduğu gibi yine birinci oldu. 

1992 yılında kurulan ve ertesi yıl eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan İlahiyat Fakültesi, halen 61 öğretim elemanı ve 1400 civarındaki lisans öğrencisi ile eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültede ayrıca doktora ve yüksek lisans düzeyinde 600 civarında öğrenciye lisansüstü eğitim imkânı sunulmaktadır. Fakülte öğretim elemanlarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerindeki yoğun çalışmaları yanında, akademik faaliyetlerdeki gayretleri de, bu şekilde hazırlanan raporla tescillenmiş oldu. Alınan sonuç, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler arasında büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, Üniversitemizin köklü fakültelerinden biri olan İlahiyat Fakültesinin 2006 yılından sonra kurulan İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi arasında birinci; tüm İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında ise 3. sırada olmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, Fakültedeki tüm öğretim elemanlarını ve katkısı olan herkesi kutladığını ifade etti.

2017 Devlet Üniversiteleri Sıralaması Raporu’na ulaşmak için tıklayınız.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube