Yayınlanma Tarihi: 05 Mart 2017 Pazar

TRT FM “Tam Bu Saat” Programı Üniversitemizden Canlı Yayınla Dinleyicileriyle Buluştu

Türkiye’nin her yerinde, uydudan ve internet üzerinden de bütün dünyaya yayın yapan TRT FM, yapımcı ve sunuculuğunu Acar Acartürk’ün yaptığı “Tam Bu Saat” programını Üniversitemizden gerçekleştirdiği canlı yayınla dinleyicileriyle buluşturdu. 

Hafta içi her gün 17.00-19.00 saatleri arasında TRT FM'de canlı yayınlanan “Tam Bu Saat” programı iki gün boyunca Üniversitemizden dinleyicilerine seslendi. 

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programın ilk gününde Üniversitemizdeki çalışmalara geniş yer verilirken öğrencilerimizle yapılan sohbetlerde de keyif dolu anlar yaşandı. Programın ikinci gün yayını ise TRT FM ve Üniversitemiz radyosu “Radyo Hitit” ortaklığında canlı olarak gerçekleştirildi.    

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Tam Bu Saat” Programında Acar Acartürk’ün Canlı Yayın Konuğu Oldu

Üniversitemiz ilişkin genel bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite-şehir arasında çok güçlü bir bağ olduğunu vurgulayarak öğrencilerimizin, gençlerimizin ilimiz ve ülkemizin geleceği için önemli olduğunu belirtti ve Üniversitemizin de bu çerçevede çalışmalarına tüm hızıyla sürdürdüğünü söyledi. 

Üniversitemizin kendi enerjisini ürettiğinin altını çizerek Meslek Yüksekokulu Kampüsümüzde kullanılan Trijenerasyon sistemini anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Anadolu kurulan üniversitelerin ana amacı her ne kadar eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek olsa da her anlamda örnek olmalarıdır. Bu anlamda da Üniversitemizin kendi enerjisini üretmesi ve bunun yenilenebilir enerji türünden yapılabilmesi hedeflerimiz içerisinde. Artık ülkemizde ve dünyada kaynaklar kıt. Kamu olarak bizlerin örnek teşkil etmesi gerekiyor. Hitit Üniversitesinin binalarını yaparken kendi enerjisini kendi üretecek şekilde, tabi ki güneş enerjisine de entegre olacak şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Gücümüz yettiği kadar 21. yy’da bir üniversite nerede olması gerekirse, bir şehrin ne yapması gerekirse o şekilde üniversitemizi konuşlandırmaya çalışıyoruz” dedi. 

Yayında “Neden Hitit Üniversitesi?” sorusuna da cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Çorum Hititlerden itibaren çok büyük bir geçmişe sahip bir şehir. Böylesine geçmişi ve derin tarihi olan bir şehirde kurulan bir üniversite gerçekten farklı olacaktır. Barınma sorunu olmayan tek üniversite biziz. Öğrencilerimizin ulaşımı, barınması, kütüphane kaynaklarına erişimi gibi hizmetleri gücümüz yettiği kadarıyla en yüksek seviyede sunmaya gayret ediyoruz. Şuan da Antarktika’da bir ekip var ve bizim hocalarımız da orada. Orada bir bilim merkezi kurulacak. Türkiye artık hedeflerini büyüttü ve tüm dünyada çalışmalar yapıyor. Bizlerin yaklaşık 20 yıl sonra Antarktika’da proje yapabilmesi ve söz sahibi olması için orada bir merkez kurulması gerekiyor ve o merkezde Hitit Üniversitesi de var” dedi.   




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube