Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2017 Perşembe

“Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu” Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Üniversitemiz ev sahipliğinde Bilkent Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle 14-16 Eylül 2017 tarihleri arasında “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu” hakkında değerlendirme toplantısı Üniversitemiz Senato Salonunda düzenlendi.

Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında yapılan toplantıda, söz konusu sempozyuma ilişkin bilgi alışverişinde bulunularak sempozyumun altyapı çalışmaları ele alındı.

Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt şunları ifade etti:  “4000 yıl önce imzalanan tarihte ilk yazılı antlaşma olan Kadeş Antlaşması, kadın ve erkeğin birlikte yaptığı ilk barış antlaşması. Şu anda dünya kadın-erkek eşitliğini, barışı konuşurken bunlar yüzlerce yıl önce Çorum topraklarında gerçekleşmiş. Bunun kıymetini bilerek yola çıktık. Çorum Ak Parti Kadın Milletvekili olarak, etkinliğin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi himayesinde yapılmasını destekliyoruz. Yapılacak olan bu çok uluslu ve katılımlı sempozyum, hem Çorum tanıtımına hem dünya barışına ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin farkındalığına yönelik çalışmalarımıza ışık olacak.” 

Sempozyum, kültürel arası iş birliği ve entegrasyonun oluşması yönünde çalışmalar ortaya koymuş, başta siyasetçiler olmak üzere akademisyen ve sanatçıları bir araya getirerek ‘barışa ve fırsat eşitliğine’ katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Ulusal ve uluslararası pek çok akademisyen ve siyasetçinin katılacağı Sempozyum, 5 farklı oturumda yapılacak olup sempozyumda  “Kadeş Oturumu”, “Bilimin ve Sanatın Barışa Katkıları Oturumu”, “Kültürel Etkileşim ve Barış Oturumu”, “Kadeş’in Mirası: Cinsiyet Eşitliği ve Barış Oturumu” ve “Bölgesel Güç Dengeleri ve Türkiye Oturumu” başlıkları ele alınacaktır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube