Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2017 Pazar

HİTÜ Çocuk Üniversitesi - 2017 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz ve büyük ilgi görmesi nedeniyle yapılan etkinliklerimize ek olarak “Kim Korkar Matematikten”, “Uçaklar Hakkında Merak Ettiklerimiz”, “Anatomiye Giriş”, “Seramik Atölyesi”, “Drama Atölyesi”, “Pratik İngilizce” gibi yeni etkinliklerin de eklendiği HİTÜ Çocuk Üniversitesi – 2017’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencilerimizin velileri ve HİTÜ Çocuk Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu sene ikincisi gerçekleştirdiğimiz Çocuk Üniversitesinin mezuniyet töreninde sizler olmak gerçekten çok gurur verici” diyerek sözlerine başlayarak dünyada bilgi ve yetişmiş insan olmak üzere 2 önemli unsur olduğunu belirtti. Bunların dışında geriye kalanların bunların gölgesinde kaldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bilginin üretildiği, insanların yetiştirildiği ve yetişen insanların bilgiyi ürettiği, bu döngünün sağlandığı dünyadaki en önemli kurum üniversitelerdir” dedi. 

“Oldukça genç bir üniversite olmakla beraber, biz bizden önceden kurulmuş olan üniversitelerin yaptığı çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Çocuk Üniversitesi de bunlardan bir tanesi. Hiç şüphesiz 2 haftalık süre içerisinde çocuklarımıza çok şey verdiğimize inanıyorum. Çocuklarımızın eğlenerek bir yandan bilimsel faaliyetler yapması, bilimin muazzam gücünü, dünyasını keşfetmeleri, o dünyaya seyahat yapmaları, rutinin dışına çıkarak eğlenceleri bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri ana amaçlarımızdandı” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Çocuk Üniversitesi projesinden geçtiğimiz yıl çok güzel geri dönüşlerin alındığını ve bu sene ikincisinin düzenlendiğini vurguladı.

15 Temmuz tarihinin bizim açımızdan çok özel ve anlamlı bir olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, geleceği yatırım yapmak zorunda olduğumuzu ve bu noktada yapılacak en önemli yatırımın çocuklarımıza yapılması gerektiğini belirterek “Zaman çok çabuk geçiyor. Şuanda çocuk dediklerimiz 10-20 yıl sonrasının yöneticileri, rektörü, bakanı, cumhurbaşkanı olacaklar. O yüzden bizim çocuklara yatırım yapmamız gerekiyor Hitit Üniversitesi’ni sadece klasik eğitim veren bir üniversite formatına sokmadım. Sadece eğitim-öğretim veren bir üniversite olmayacağız. Her anlamda çocuğundan iş adamına kadar aklınıza hangi bileşenler geliyorsa, bu ilde kim yaşıyorsa herkese gücümüz yettiği kadar dokunan bir üniversite modeli içerisindeyiz” dedi. 

Bilimi, sanatı eğlenceli bir şekilde keyif içerisinde sıkmadan, bıktırmadan çocuklara vermeye çalıştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite sevgisini, bilimin sevgisini onlara aşılamaya gayret ettik. Gerçekten buna çok ihtiyacımız var. Çünkü gelecek sadece ve sadece bilimi üretenlerin dünyası olacak. Eğer biz bilimi, teknolojiyi üreten olmazsak güçlü ülkeler ligine geçme sansımız yok. Bizim sadece eğitimle değil, Ar-Ge ile bilimsel faaliyetleriyle, çocuğundan işadamına kadar aklınıza gelen tüm paydaşlarla herkesle entegre olup çalışmaktan başka çaremiz yok” diyerek çocuklarımızın doğru motive edildiği zaman yapamayacakları hiçbir şey olmadığının altını çizdi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasının sonunda HİTÜ Çocuk Üniversitesinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarına ve personele teşekkür ederek mezun öğrencilerimizi tebrik etti. 

Açılış konuşması sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından HİTÜ Çocuk Üniversiteli öğrencilerimiz diplomalarını alarak kep attılar.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube